News Mehedinti

APARATUL DE TESTARE PENTRU CORONAVIRUS, COMANDAT LA INIÈšIATIVA CONSILIULUI JUDEÈšEAN A AJUNS LA SPITALUL JUDEÈšEAN

APARATUL DE TESTARE PENTRU CORONAVIRUS, COMANDAT LA INIÈšIATIVA CONSILIULUI JUDEÈšEAN A AJUNS LA SPITALUL JUDEÈšEAN

Data: 30-4-2020

La Spitalul JudeÈ›ean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va fi pus în funcÈ›iune un aparat Real Time PCR care a fost furnizat la începutul săptămânii.
Aparatul pentru testare a ajuns la Spitalul Județean după ce președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a inițiat discuțiile despre această achiziție absolut necesară și a alocat fonduri pentru a fi achitat.


“În data de 17 martie, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu conducerea Spitalului, la Consiliul JudeÈ›ean, am stabilit detaliile pentru comandarea unui astfel de aparat, precum È™i componentele necesare, echipamentul complet urmând să fie achitat din fondurile alocate de Consiliul JudeÈ›ean Spitalului. Am considerat că efortul financiar trebuie făcut dată fiind situaÈ›ia creată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, pentru că era absolut necesară mărirea capacității de testare în zonă, având în vedere că la momentul respectiv probele erau prelucrate la Craiova, la fel ca È™i cele prelevate din toate judeÈ›ele Olteniei.
Imediat au început demersurile pentru achiziÈ›ie. Procedura de negociere fără publicare s-a finalizat prin încheierea contractului de achiziÅ£ie publică nr.45/07.04.2020, cu termen de livrare a aparatului in maximum 6 săptămâni de la semnarea contractului. Între timp, DirecÈ›ia de Sănătate Publică MehedinÈ›i ne-a informat că va aloca suma de 630 000 lei pentru achiziÈ›ionarea unui aparat de testare la Spitalul JudeÈ›ean, urmând ca diferenÈ›a să fie completată de Consiliul JudeÈ›ean MehedinÈ›i. Mă bucur că am început demersurile pentru achiziÈ›ie din timp È™i am reuÈ™it să îl comandăm.
Chiar dacă a durat până ca echipamentul complet să fie livrat, din cauza presiunii pe piaÈ›a de producÈ›ie, iată că acum Spitalul JudeÈ›ean de Urgență din Drobeta Turnu Severin are toate mijloacele necesare pentru depistarea cazurilor de Coronavirus.”, a transmis preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean MehedinÈ›i, Aladin Georgescu.

Capacitatea de testare a Sistemului Real Time PCR pentru aplicaţii de expresie genetică este de 192 teste/zi.