News Mehedinti

Digitalizarea IMM: VISA È™i SmartBill simplifică încasarea facturilor prin integrarea butonului de plată cu cardul

Data: 2-8-2021

Platforma de facturare online SmartBill È™i Visa susÈ›in digitalizarea IMM-urilor din România prin acceptarea plăților cu cardul direct pe factură. Utilizatorii SmartBill vor beneficia de opÈ›iunea „AdăugaÈ›i butonul de plată” care permite clienÈ›ilor să facă plățile direct pe factura digitală, printr-o simplă apăsare de buton. Prin simplificarea procesului de plată, soluÈ›ia va avea un impact pozitiv direct asupra fluxului de numerar al IMM-urilor, va încuraja plățile cu cardul È™i va creÈ™te rata încasărilor. 

Pentru orice IMM, gestionarea fluxului de numerar este extrem de importantă. Sănătatea unei afaceri depinde de ritmul cu care aceasta face încasările, influenÈ›ându-i astfel capacitatea de dezvoltare. ClienÈ›ii aÈ™teaptă simplificare când vine vorba de plata facturilor, care este permisă astăzi de tehnologie. Numerele raportate de SmartBill în ceea ce priveÈ™te utilizarea butonului de plată cu cardul până la acest moment arată foarte îmbucurător:

* în relaÈ›ia dintre SmartBill È™i clienÈ›ii săi, 80% dintre facturile plătite cu cardul sunt achitate în aceeaÈ™i zi în care au fost emise; 

* plățile cu cardul sunt realizate de 5 ori mai repede decât cele prin alte mijloace;

* atunci când clienÈ›ii pot opta pentru posibilitatea de a plăti cu cardul, 40% dintre aceÈ™tia aleg această opÈ›iune, număr care indică o creÈ™tere foarte mare în preferinÈ›a clienÈ›ilor pentru această variantă.

Digitalizarea IMM-urilor din România înseamnă să vii cu soluÈ›ii de automatizare la probleme reale care produc costuri suplimentare È™i împiedică dezvoltarea. Cash-flow-ul este una dintre aceste probleme, iar funcÈ›ionalitatea pe care am dezvoltat-o cu susÈ›inerea Visa propune o soluÈ›ie pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Butonul de plată de pe factură va creÈ™te rata de încasări, astfel încât IMM-urile să se poată concentra pe dezvoltare, spune Radu Hasan, Co-Fondator & CEO SmartBill.

„Transformarea digitală a IMM-urilor este o prioritate pentru Visa în România È™i, în ultimul an, am lansat pe piață soluÈ›ii de plată inovatoare È™i platforma #MarileAfaceriMici pentru a ajuta antreprenorii să îÈ™i digitalizeze afacerea. Suntem bucuroÈ™i să anunțăm parteneriatul cu SmartBill prin care ne dorim să oferim o soluÈ›ie concretă de digitalizare a încasărilor companiilor. Plățile cu cardul online au înregistrat creÈ™teri semnificative în ultimii ani, mai ales în contextul generat de pandemie, iar soluÈ›ia dezvoltată împreună cu SmartBill va creÈ™te accesul IMM-urilor la digitalizare È™i le va ajuta să-È™i gestioneze mai bine cash-flow-ul”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România. 

Serviciul se adresează tuturor companiilor emitente de facturi È™i proforme, indiferent dacă acestea au un segment B2C de clienÈ›i sau B2B. Noua soluÈ›ie are capacitatea de a creÈ™te rata de încasare, prin includerea pe factură a unui link de plată, care simplifică astfel întregul proces. 

Plata facturilor care includ această facilitate poate fi făcută oricând È™i de oriunde, cu cardul. Este necesar doar accesul la internet È™i un card valid. Plata este permisă pentru facturi sau proforme emise în lei, euro sau dolari. 

Companiile care accesează pentru prima dată SmartBill È™i optează pentru acestă soluÈ›ie beneficiază de gratuitate în primele 6 luni pe platformă È™i 0% comision pentru acceptarea plăților cu cardul în primele 3 luni de utilizare, prin sprijinul Netopia Payments si Euplatesc.ro. Cele două soluÈ›ii de plată beneficiază de serviciile e-Commerce oferite de Alpha Bank România, una dintre băncile cele mai active din România în domeniul plăților digitale. Mai mult, la finele campaniei de lansare va fi organizată È™i o tombolă prin intermediul căreia participanÈ›ii pot câÈ™tiga o maÈ™ină electrică Volkswagen ID.3. Detalii complete despre campanie pot fi consultate aici

Despre SmartBill

Despre VISA

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăților digitale. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile È™i securizate reÈ›ele de plată – ajutând consumatorii, companiile È™i economiile să prospere. ReÈ›eaua noastră globală de procesare a plăților, VisaNet, permite plăți sigure È™i fiabile, având capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacÅ£ii pe secundă. Focalizarea constantă a companiei pe inovaÈ›ie este un catalizator pentru creÈ™terea rapidă a comerÈ›ului electronic de pe orice dispozitiv conectat. Pe măsură ce lumea migrează dinspre formatul analogic către cel digital, Visa îÅŸi utilizează brandul, produsele, oamenii, reÅ£eaua ÅŸi dimensiunea pentru a remodela viitorul comerÅ£ului. Pentru mai multe informaÅ£ii, puteÅ£i accesa visa.ro ÅŸi @VisaNewsEurope.