News Mehedinti

Lambriu exterior – 3 motive pentru utilizare plus 3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp

Data: 22-11-2021

In cele ce urmează dorim să oferim câteva motive È™i argumente pentru alegerea, uneori dificilă, a materialului de utilizat la placarea suprafeÈ›elor clădirilor – fie că vorbim doar de un perete, de faÈ›adă integrală -  atât pentru clădiri rezidenÈ›iale cât È™i pentru clădiri industriale, magazii , săli de sport, etc. Ulterior, vom prezenta 3 soluÈ›ii tehnice (modele de profile utilizate in principal ca lambriu exterior, dar nu numai) cu caracteristici si fotografii, aplicaÈ›ii È™i particularități.  

3 motive pentru utilizare lambriu exterior din lemn compozit WPC

1. Placarea cu lambriu exterior a clădirilor – modernă, surprinzătoare si ecologică

Fie ca vorbim de o clădire pe care o renovăm, sau de o clădire nouă, placarea cu lambriu exterior din lemn compozit WPC este o soluÈ›ie modernă È™i surprinzătoare. Este modernă fiindcă lemnul compozit WPC reprezintă o soluÈ›ie dată de tehnologia actuală. Este surprinzătoare pentru că aspectul elegant È™i căldura lemnului nu sunt È™tirbite de răceala si impersonalitatea plasticului din componenta materialului. Este ecologică pentru că in componenta lambriului exterior din lemn compozit intră materiale care in loc să polueze natura, încep o nouă viață: regranulat din HDPE provenit din deÈ™euri de plastic – in proporÈ›ie de 30-40% si 50-60% făină de lemn provenită din prelucrarea industrială a lemnului. Restul materialelor sunt aditivi de omogenizare, anti-UV, de lubrifiere È™i pigmenÈ›i de culoare. 

Lambriu exterior lemn compozit Bencomp

2. Placarea cu lambriu exterior a clădirilor – atractivă, durabilă È™i versatilă

În ultimul deceniu placarea devine din ce în ce mai populară ca material pentru finisarea exterioară a pereÈ›ilor clădirilor sau ca paravan, fiind o alternativă la cărămidă sau alte materiale de finisare. Este important să alegeÈ›i un material care să fie atractiv È™i durabil, iar lemnul compozit WPC prezinta aceste caracteristici. Finisările diverse -  lucios, periat, embosat – È™i gama de culori – maro închis (wenge), gri sau maro roÈ™cat – sunt opÈ›iunile ce pot fi alese in concordanta sau, dimpotrivă, in contrast cu restul culorilor clădirii. Durata medie de viață a lambriurilor exterioare confecÈ›ionate din lemn compozit WPC este de 10 ani, cu excepÈ›ia celor aditivate suplimentar, a căror garanÈ›ie se prelungeÈ™te corespunzător.      

Versatilitatea este dată nu doar de tipurile de clădiri ce pot fi placate cu lambriu exterior din lemn compozit – spatii comerciale (restaurante, baruri, etc.), clădiri de birouri, case, spatii de producÈ›ie, complexuri sportive, scoli, depozite È™i multe altele – dar È™i de faptul că panourile pot fi folosite È™i ca profil pentru acoperiÈ™uri (foiÈ™oare, pergole) sau ca profil de pardoseală.

Cladire placata cu lambriu exterior lemn compozit WPC Bencomp

3. Placarea cu lambriu exterior a clădirilor – avantaje si beneficii

Între avantajele utilizării de lambriu exterior din lemn compozit unul principal îl reprezintă faptul că nu este necesară vopsirea sau tratarea placării. De asemenea, instalarea este una simplă, utilizând unelte standard, care se găsesc la îndemâna oricărui pasionat de DIY. RezistenÈ›a la putregai, despicare È™i deformare este una crescută, garanÈ›ia acordată fiind de 5 ani. GaranÈ›ia produselor se referă la faptul că pe durata acesteia, profilele de lemn compozit nu vor prezenta defecte in ceea ce priveÈ™te calitatea execuÈ›iei È™i a materialului. De asemenea, profilele nu vor suferi modificări structurale la acÈ›iunea factorilor climatici ( radiaÈ›ii UV, umiditate atmosferica, diferenÈ›e de temperatură mai mici de 40 de grade față de temperatura de montaj). Durata estimată de viață este de 10 ani, timp in care, practic nu este nevoie de nici o intervenÈ›ie din partea beneficiarului. TotuÈ™i, in timp, lambriul de lemn compozit WPC poate fi spălat cu jet de apa la presiune medie È™i un detergent diluat. Dacă apar pete de mucegai (datorate proastei ventilaÈ›ii), se poate folosi soluÈ›ie diluata de clor activ. În cazul petelor de grăsime, se va folosi imediat un detergent degresant, iar dacă acestea persistă, se va folosi o perie metalică sau hârtie abrazivă. Nu se folosesc solvenÈ›i organici pentru curățarea scândurilor WPC.

Scândurile  de lambriu WPC se pot È™i vopsi dacă sunt periate/ È™lefuite în prealabil (nu se aplică vopseaua pe profile lucioase!).  FaceÈ›i mai întâi o probă pe o suprafață mică, înainte de aplicarea vopselei pe toata suprafaÈ›a!

 

Intrare placata cu lambriu exterior lemn compozit WPC Bencomp

 

Unul din beneficiile placării cu lambriuri din lemn compozit WPC îl reprezintă faptul că nu necesita competenÈ›e foarte specializate, fiind recomandat de arhitecÈ›i È™i constructori în gama noastră de culori, lățimi È™i finisaje pentru a se potrivi atât proiectelor contemporane, cât È™i tradiÈ›ionale, pentru a crea faÈ›ade încântătoare si admirate ale clădirilor. Stabilitatea culorilor profilelor este un alt beneficiu, însă È›ineÈ›i cont de faptul că în primele două-È™ase luni de la montaj, în funcÈ›ie de gradul de expunere solară, scandura se va deschide la culoare din cauza radiaÈ›iei solare, înainte sa ajungă la culoarea finala.  Acesta e un fenomen natural care nu trebuie sa va îngrijoreze, fiind datorat ligninei din făina de lemn, constituentul principal al scândurii de WPC.

Caracteristicile mecanice superioare (rezistenta la încovoiere, umflarea grosimii după imersia in apă, sarcina la rupere, modulul de elasticitate) precum È™i rezistenÈ›a la radiaÈ›iile UV sau protecÈ›ia antifoc sunt superioare produselor ieftine de import si sunt certificate de Laboratorul de Produse polimerice È™i finisaje al INCD URBAN- INCERC Bucuresti. 

Lambriu exterior din lemn compozit Bencomp in zona de recreere

3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp

1. LAMBRIU L120x27 – pentru mai multe detalii click aici.

Este folosit ca lambriu exterior (placarea pereÈ›ilor clădirilor), dar È™i ca profil pentru acoperiÈ™uri (foiÈ™oare, pergole). 

Culori disponibile: maro închis (wenge), maro roÈ™cat, gri
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 3000 mm
Lățime profil: 152 mm
Lățime utilă profil: 120 mm
Grosime profil: 27 mm
Greutate specifică: 1,6 kg/m
Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat

Lambriu exterior si pardoseala din lemn compozit WPC Bencomp

2. LAMBRIU L140x18 sau L140x18R (cu rizuri) – pentru mai multe detalii click aici

Acest lambriu are un mod de prindere nut feder, eliminând astfel spaÈ›iul dintre lamele. Poate fi folosit atât pentru decorarea pereÈ›ilor, tavanelor, acoperiÈ™urilor dar È™i ca scândura pentru gard.  Acest profil poate fi, de asemenea, o soluÈ›ie alternativa pentru cei care doresc o pardoseală din lemn compozit unitară (fără rosturi) deoarece poate fi folosit ca deck pentru trafic uÈ™or (cu menÈ›iunea că È™ina de susÈ›inere la acest profil trebuie poziÈ›ionată la o distanță de cel mult 20 cm, clemele nefiind necesare).  Lambriul (140 mm x 18 mm) este disponibil in 3 culori: gri, maro roÈ™cat si wenge È™i poate avea aspect lucios, È™lefuit sau embosat.

Lambriu din lemn compozit - acoperiÈ™ -BencompCulori disponibile : wenge (maro închis); maro roÈ™cat; gri

Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 173 mm

Lățime utilă profil: 140 mm

Grosime profil: 18 mm

Greutate specifică: 1,85 kg/m

Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat

 

Lambriu din lemn compozit WPC- terasa - Bencomp

3. LAMBRIU L245x20 – pentru mai multe detalii click aici

Lambriu din lemn compozit cu mare putere de acoperire.
Se poate folosi pentru acoperirea fațadelor clădirilor, acoperișuri pentru chioșcuri de grădina, realizarea paziilor.

Profil lambriu 3

Culori disponibile: wenge (maro închis), maro roÈ™cat, gri

Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 245mm

Lățime utilă profil: 245mm

Grosime profil: 20 mm

Greutate specifică: 3,23 Kg/m

Finisaje disponibile : lucios, periat, embosat

Lambriu exterior din lemn compozit WPC - cladire de locuit

Sperăm că È›i-am fost de folos in căutarea soluÈ›iei pentru amenajarea casei tale. Dacă vrei să afli mai multe despre lemnul compozit È™i despre produsele Bencomp, vizitează site-ul nostru www.wpcromania.ro. Verifică in permanență rubrica de oferte aici È™i fii la curent cu ofertele noastre speciale, avem promoÈ›ii in derulare.  

AÈ™teptăm sugestiile È™i întrebările tale la adresa: https://www.wpcromania.ro/contact.html completând formularul din partea de jos a paginii.