News Mehedinti

150 de percheziÅ£ii în TimiÈ™ È™i MehedinÈ›i! VIZAT ÎN DOSAR ESTE ÅžI ÅžEFUL POLIÅ¢IEI DE FRONTIERÄ‚, SORIN COMAN

Data: 30-6-2021

Procurori DIICOT ÅŸi ofiÅ£eri DGA fac 150 de percheziÅ£ii miercuri dimineaţă, acÅ£iunea vizând destructurarea unor grupări infracÅ£ionale protejate de poliÅ£iÅŸti. TimiÅŸ ÅŸi MehedinÅŸi sunt printre judeÅ£ele în care au loc percheziÅ£ii, în MehedinÅ£i având loc ÅŸi la ÅŸeful PoliÅ£iei de Frontieră, Sorin Coman, potrivit unor surse din anchetă. 

”În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiÅ£erii DGA efectuează peste 150 de percheziÅ£ii în judeÅ£e din sudul ÅŸi vestul ţării. AcÅ£iunea vizează destructurarea unor grupări infracÅ£ionale care conlucrează în vederea comiterii infracÅ£iunii de contrabandă”, anunţă anchetatorii.

Grupările erau protejate de mai mulÅ£i poliÅ£iÅŸti, în schimbul unor sume de bani pe care aceÅŸtia le primeau periodic de la lideri.

Printre cei care ar fi asigurat protecÈ›ie sau chiar ajutor membrilor reÈ›elelor de contrabandiÈ™ti sunt subalterni ai È™efului PoliÈ›iei de Frontieră MehedinÈ›i, care nu luau măsuri atunci când transporturile cu È›igări treceau din Serbia în România, ba chiar ajutau ca acestea să treacă frontiera fără probleme.

Pentru aceste transporturi, piaÈ›a de desfacere cuprindea judeÈ›e din vest, din sud È™i din sud-vestul țării. Prejudiciile aduse prin aceste fapte au fost de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor din ultimele luni, de când grupările au început să fie monitorizate.

Nu doar polițiști de frontieră ajutau aceste grupări, ci și polițiști rutieri sau de la combaterea criminalității organizate.

Potrivit unor surse, judeÅ£ele TimiÅŸ ÅŸi MehedinÅ£i sunt printre cele în care au loc percheziÅ£ii.

În TimiÅŸ, au loc trei percheziÅ£ii la Bucovăţ, iar în MehedinÅ£i ar fi vizată în clusiv locuinÅ£a ÅŸefului PoliÅ£iei de Frontieră, scrie news.ro.