News Mehedinti

Bilanţ vaccinare: Peste 75.000 de români s-au imunizat în ultimele de ore

Data: 19-4-2021

49.062 de persoane au fost vaccinate cu prima doză și 26.205 au primit a doua doză a vaccinului, anunţă CNCAV.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că peste 75.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 96 de reacţii adverse, într-un caz fiind vorba despre o formă gravă. Potrivit CNCAV, 75.267 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Cele mai multe dintre acestea – 57.020 – au primit vaccinul Pfizer, 7.849 pe cel de la Moderna şi 10.398 pe cel AstraZeneca.

În total, au fost vaccinate 2.675.872 de persoane, din care 2.018.145 cu serul Pfizer, 243.746 cu cel Moderna şi 413.981 cu cel de la AstraZeneca.
În ultimele 24 de ore, s-au raportat 96 de reacţii adverse, din care 57 la vaccinul Pfizer, 17 la vaccinul Moderna şi 22 la AstraZeneca.

„Menţionăm că 139 reacţii adverse sunt în curs de investigare. A fost raportat un caz RAPI formă gravă”, a precizat CNCAV. Danemarca ar putea permite vaccinarea voluntară cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, după ce a anunţat că l-a abandonat. Autorităţile daneze în domeniul sănătătţii ar putea pemite vaccinarea cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford a persoanelor care doresc să se vaccineze cu vaccinul laboratorului suedezo-britanic, potrivit agenţiei Ritzau, relatează Reuters.

Danemarca a devenit miercuri prima ţară din lume care a anunţat că a abandonat în mod definitiv vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca-Oxford, din cauza unor cazuri foarte rare de formarea de cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) consideră formarea acestor cheaguri de sânge un efect secundar foarte rar al vaccinului laboratorului suedezo-britanic. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 1.768 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 149 de decese la persoane bolnave. RTV.net

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus