News Mehedinti

BilanÈ›ul misiunilor pompierilor mehedinÈ›eni în perioada stării de urgență

Data: 28-5-2020

În perioada stării de urgență, peste 100 de pompieri mehedinÈ›eni au fost zilnic la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor. Echipajele operative, împreună cu  medici È™i asistenÈ›i, au depus eforturi susÈ›inute pentru acordarea primului ajutor È™i salvarea persoanelor aflate în situaÈ›ii dificile.

De la debutul stării de urgență, pompierii mehedinÈ›eni au gestionat 1243 de situaÈ›ii de urgență, paramedicii SMURD asigurând asistenÈ›a medicală unui număr de 506 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.
Misiunile pompierilor au fost acoperite cu peste 50 de mijloace tehnice destinate gestionării eficiente a intervenÈ›iilor care au presupus stingerea a 95 de incendii, recuperarea È™i salvarea  persoanelor din medii ostile vieÈ›ii, dar È™i acordarea primului ajutor calificat.

Pentru prevenirea È™i împiedicarea răspândirii noului coronavirus, pompierii mehedinÈ›eni au efectuat 623 de misiuni, 182 dintre acestea pentru preluarea È™i transportul unor persoane care au tranzitat judeÈ›ul, au fost plasate în centre de carantină sau au avut nevoie de îngrijiri medicale È™i 441 de misiuni ce au constat în decontaminarea personalului È™i a tehnicii de intervenÈ›ie, acestea fiind asigurate de echipajele CBRN (care intervin în misiuni cu risc chimic, biologic, radiologic È™i nuclear).    
Pompierii salvatori rămân în continuare la datorie pentru acordarea sprijinului populaÈ›iei aflată la nevoie, de la începutul stării de alertă aceÈ™tia intervenind la 186 de solicitări în situaÈ›ii de urgență, 100 dintre acestea pentru acordarea asistenÈ›ei medicale de către paramedicii SMURD, 70 pentru prevenirea È™i împiedicarea noului coronavirus, È™apte pentru stingerea unor incendii, iar nouă fiind intervenÈ›ii în alte situaÈ›ii de urgentă.

De asemenea, pentru eficientizarea intervenÈ›iilor, la nivelul Centrului JudeÈ›ean de Coordonare È™i Conducere a IntervenÈ›iei (CJCCI), gestionarea urgenÈ›elor È™i a problematicii Covid - 19, pe domeniile  de specialitate impuse, va fi asigurată în regim operativ, 24 de ore din 24.