News Mehedinti

CASÄ‚ CUPRINSÄ‚ DE FLÄ‚CÄ‚RI / INTERVENÈšIA POMPIERILOR A DURAT MAI BINE DE PATRU ORE

Data: 10-5-2021

În noaptea de sâmbătă spre duminică, două echipaje de pompieri din cadrul DetaÈ™amentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă È™i spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în satul CălineÈ™tii de Jos din comuna BîlvăneÈ™ti.

Timp de peste patru ore, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor care au cuprins acoperișul casei, pe o suprafață de circa 100 mp, și o anexă gospodărească.

AceÈ™tia au reuÈ™it să salveze bunurile din interiorul locuinÈ›ei, împiedicând extinderea flăcărilor la casa din imediata apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Alte două incendii izbucnite la locuințe, au avut drept cauză probabilă lăsarea aparatelor de gătit nesupravegheate. Din fericire, nu au existat victime. Intervenția promptă a pompierilor a redus semnificativ producerea unor pagube materiale.

,,Facem apel la cetățeni să aprindă aragazul pe sistemul “gaz pe flacără”, adică să aprindă întâi chibritul, apoi să deschidă butonul aragazului. È™i să nu lase pe foc mâncarea nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsească bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, aceÈ™tia trebuie să se asigure că au îndepărtat mâncarea de pe foc. Pentru prevenirea unor incendii, prosoapele ÅŸi cârpele de bucătărie trebuie È›inute departe de aragaz sau plită, care trebuie închise după ce persoanele au terminat de gătit,,... au transmis reprezentantii IUSU Mehedinti.