News Mehedinti

Cod galben de ploi torenÈ›iale È™i vijelii în aproape toată È›ara

Data: 24-8-2021

Ploile vor cuprinde aproape întreaga È›ară, anunță meteorologii care au emis, marÈ›i, avertizări Cod galben È™i Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, averse torenÈ›iale, vijelii È™i grindină. De marÈ›i, ora 12.00 până miercuri la ora 10.00, va fi cod galben în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei È™i local în Banat, MaramureÈ™ È™i la munte. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată È™i se va manifesta prin averse torenÈ›iale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii È™i grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp. 

MarÈ›i, de la ora 14.00 până la ora 22.00, în jumătatea de nord a Moldovei va fi în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torenÈ›iale, frecvente descărcări electrice È™i grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp È™i izolat 50...60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala È™i în Transilvania, dar pe arii restrânse, spun meteorologii. Un al doilea mesaj transmis de meteorologi se referă la un cod galben care va fi în vigoare de miercuri, ora 10.00 până joi ora 10.00. În acest interval, în Transilvania, Moldova È™i local în Banat, Oltenia, Muntenia È™i la munte, vor fi averse torenÈ›iale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului È™i izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp. digi24.ro