News Mehedinti

COMERȚ ILEGAL CU PEȘTE IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTII ORȘOVENI

Data: 8-5-2021

Un bărbat din localitatea SviniÈ›a este cercetat pentru evaziune fiscală È™i deÈ›inerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peÈ™telui, după ce poliÈ›iÈ™tii orÈ™oveni l-au identificat că făcea comerÈ› cu diferite specii de peÈ™te, fără însă a avea documente contabile care să justifice acest lucru.

AÈ™adar, poliÈ›iÈ™tii din cadrul PoliÈ›iei municipiului OrÈ™ova au organizat È™i executat o acÈ›iune pe linia prevenirii È™i combaterii pescuitului ilegal È™i a comercializării produselor din peÈ™te. În urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 77 de ani, din comuna SviniÈ›a, care în calitate de administrator la o societate comercială nu a evidenÈ›iat în documentele contabile veniturile realizate în urma comercializării unei cantități de 570 kg de peÈ™te, de diferite specii.

De asemenea, s-a stabilit că societatea comercială administrată de persoana în cauză a deÈ›inut È™i comercializat alte 60 de kg peÈ™te, fără documente legale. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârÈ™irii infracÈ›iunilor de evaziune fiscală È™i deÈ›inerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peÈ™telui, icrelor ori a produselor din peÈ™te obÈ›inute din pescuit.