News Mehedinti

DOI POLIȚIȘTI DE LA SERVICIUL RUTIER ORȘOVA AU REFUZAT 200 DE EURO MITĂ

Data: 15-3-2021

ȘOFERUL CARE A ÎNCERCAT SÄ‚ LE OFERE BANI A AJUNS PE MÂNA POLIÈšIȘTILOR ANTICORUPÈšIE


Doi poliÈ›iÈ™ti din cadrul Serviciului Rutier OrÈ™ova, IonuÈ› FiÈ™ter È™i Miodrag LăcătuÈ™u, au oprit în trafic un È™ofer care a încercat să le ofere 200 de euro mită pentru a scăpa de dosar penal, având dreptul de a conduce suspendat.

Astfel, la data de 12 martie a.c., ofiÈ›erii de poliÈ›ie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. MehedinÈ›i l-au prins în flagrant pe bărbatul în vârstă de 47 ani, în timp ce oferea suma de 200 euro echipajului de poliÈ›ie din cadrul PoliÈ›iei Municipiului OrÈ™ova, pentru a nu-i întocmi dosar penal sub aspectul săvârÈ™irii infracÈ›iunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

 

,,În fapt, la data menÈ›ionată anterior, un agent de poliÈ›ie din cadrul PoliÈ›iei Municipiului OrÈ™ova a sesizat telefonic la S.J.A. MehedinÈ›i cu privire la faptul că, în cursul aceleiaÈ™i zile, a depistat pe DN 6, pe raza Municipiului OrÈ™ova, un conducător auto, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, iar când poliÈ›istul i-a adus la cunoÈ™tință faptul că îi va întocmi dosar penal, conducătorul auto i-a oferit, în mod repetat, suma de 200 de euro.

DeÈ™i poliÈ›istul l-a refuzat de fiecare dată, în cele din urmă inculpatul a pus suma de 200 euro în portbagajul deschis al autospecialei de poliÈ›ie, cerându-i din nou poliÈ›istului să nu îi întocmească dosar penal. Agentul de poliÈ›ie i-a solicitat conducătorului auto să îÈ™i ia banii înapoi, apoi a sesizat organele de urmărire penală. În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul MehedinÈ›i a înregistrat dosar penal, fiind pusă in miÈ™care acÈ›iunea penală față de inculpat, pentru săvârÈ™irea infracÈ›iunii de dare de mită.,, au transmis poliÈ›iÈ™tii DGA MehedinÈ›i printr-un comunicat de presă. (foto arhiva).