News Mehedinti

GRÄ‚DINIÈšA NR. 19 DIN SEVERIN SE REABILITEAZÄ‚ PE FONDURI EUROPENE

Data: 30-3-2021

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a demarat un amplu proiect de reabilitare a Grădiniței/Creșei nr. 19 din municipiu, investiție ce se va realiza din fonduri europene.

Se vor realiza lucrări de izolare termică a pereÈ›ilor exteriori, se vor schimba feretrele È™i uÈ™ile, se va înlocui tâmplăria exterioară È™i se vor monta panouri solare È™i fotovoltaice. De asemenea, se va înlocui total instalaÈ›ia electrică È™i se va monta o centrală termică pe gaz. InvestiÈ›ia are ca scop îmbunătățirea consumului de energie pentru încălzire, iar valoarea ei depășeÈ™te 2.200.000 lei.

,,Sistemul educaÈ›ional are nevoie de investiÈ›ii pentru modernizare, astfel încât să le putem asigura copiilor condiÈ›ii optime de studiu È™i dezvoltare. Am demarat în acest sens Proiectul de Reabilitare a GrădiniÈ›ei/CreÈ™ei nr. 19 din Drobeta Turnu Severin, pe fonduri europene. Infrastructura educaÈ›ională este esenÈ›ială pentru dezoltarea timpurie a copiilor, de aceea este necesar să sprijinim activitățile unităților de învățământ. În viitor ne-am propus să reabilităm È™i interioarele È™i să intervenim pentru lucrări care nu sunt acum incluse pe fonduri europene, folosind inclusiv bani de la bugetul local.,, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.