News Mehedinti

O femeie de 35 de ani din Mehedinți este acuzată că și-ar fi omorât doi copii nou-născuți, după care i-ar fi îngropat în grădina casei

Data: 24-11-2021

Oamenii legii au fost sesizați chiar de una dintre fiicele femeii. Aceasta le-a spus anchetatorilor că totul s-ar fi întâmplat în ultimii doi ani.

Totul s-a aflat după ce anchetatorii au fost sesizați de fata cea mai mare a femeii. Procurorii au strâns, astfel, suficiente probe care să o incrimineaze pe mamă. Cu toate acestea, femeia susține că a avortat la ambele sarcini și s-a speriat, apoi a îngropat trupurile copilașilor. Mărturiile ei sunt cutremurătoare.

Suspectă”Am greșit, nu mi-am dat seama atunci, pe moment. Cu ambii copii s-a întâmplat același lucru.”

Lavina Șișman, purtător de cuvânt PT Mehedinți“Cu privire la unul dintre cadavre, întrucât s-a efectuat o expertiză medico-legală în cauză, fiind identificate urme din bebelușul respectiv, s-a stabilit că a fost născut viu, în sensul că a avut o viață intrauterină de 38 – 39 de săptămâni, ceea ce înseamnă că cel puțin cu privire la una dintre fapte se conturează săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Cu privire la cel de-al doilea cadavru pe care l-am găsit s-a dispus o expertiză antropologică și a fost trimis în vederea expertizării.”

Femeia a născut până acum șase copii, dar vecinii spun că nu și-au dat seama că aceasta ar fi însărcinată, ea încercând să-și ascundă sarcina.

Adrian Giurchiță, primar comuna Poroina Mare”Acum cam un an, doi era puțin grasă, nu mi-am dat seama, că știți, poate trăiește mai bine, nu mi-am dat seama că e ceva care să conducă la aceste evenimente negative.”

Pe lângă acuzația de omor calificat, femeia s-a ales și cu cea de amenințare, după ce ar fi spus fetei că o să-i facă rău pentru că a denunțat-o autorităților.

Adrian Bidilici, director Direcția pentru Protecția Copilului Mehedinți”La momentul instituționalizării, noi am făcut și o evaluare psihologică a acestei minore. S-a constatat și din evaluarea psihologică că are o teamă, o frică față de mama ei. Evident că e speriată și se teme pentru ea.”

Procurorii au contestat decizia de anchetare a femeii în stare de arest la domiciliu și cer în continuare arestarea ei preventivă.

Acuzațiile au ajuns pe masa anchetatorilor în septembrie chiar de la fiica minoră de 16 ani a femeii care, cel mai probabil, nu a mai putut trăi cu această povară pe suflet.

Femeia acuzată mai are acasă încă doi copii, minori și ei. Adolescenta le-a povestit anchetatorilor că în 2019, după ce a născut, mama și-a îngropat copilașul în grădină, la fel procedând în această vară și cu al doilea nou-născut.

Criminaliștii au efectuat săpături și au descoperit ambele cadavre ale copilașilor. Ulterior, oamenii legii au primit în urma autopsiei și confirmarea că cel de-al doilea copil, un băiețel, născut în această vară, era viu atunci când a venit pe lume.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă mama însăși l-a ucis înainte de a-l îngropa, ea fiind acuzată de omor calificat.

Femeia a fost plasată în arest la domiciliu și riscă să stea chiar și 20 de ani în spatele gratiilor daca va fi găsită vinovată. Fata care a denunțat-o la Poliție este acum în grija statului, în timp ce ceilalți doi copii au rămas alături de mama lor acasă, autoritățile susținând că aceștia ar fi bine îngrijiți.

Sursa: stirileprotv.ro