News Mehedinti

O femeie de 35 de ani din MehedinÈ›i este acuzată că È™i-ar fi omorât doi copii nou-născuÈ›i, după care i-ar fi îngropat în grădina casei

Data: 24-11-2021

Oamenii legii au fost sesizaÈ›i chiar de una dintre fiicele femeii. Aceasta le-a spus anchetatorilor că totul s-ar fi întâmplat în ultimii doi ani.

Totul s-a aflat după ce anchetatorii au fost sesizaÈ›i de fata cea mai mare a femeii. Procurorii au strâns, astfel, suficiente probe care să o incrimineaze pe mamă. Cu toate acestea, femeia susÈ›ine că a avortat la ambele sarcini È™i s-a speriat, apoi a îngropat trupurile copilaÈ™ilor. Mărturiile ei sunt cutremurătoare.

Suspectă”Am greÈ™it, nu mi-am dat seama atunci, pe moment. Cu ambii copii s-a întâmplat acelaÈ™i lucru.”

Lavina ȘiÈ™man, purtător de cuvânt PT MehedinÈ›i“Cu privire la unul dintre cadavre, întrucât s-a efectuat o expertiză medico-legală în cauză, fiind identificate urme din bebeluÈ™ul respectiv, s-a stabilit că a fost născut viu, în sensul că a avut o viață intrauterină de 38 – 39 de săptămâni, ceea ce înseamnă că cel puÈ›in cu privire la una dintre fapte se conturează săvârÈ™irea infracÈ›iunii de omor calificat. Cu privire la cel de-al doilea cadavru pe care l-am găsit s-a dispus o expertiză antropologică È™i a fost trimis în vederea expertizării.”

Femeia a născut până acum È™ase copii, dar vecinii spun că nu È™i-au dat seama că aceasta ar fi însărcinată, ea încercând să-È™i ascundă sarcina.

Adrian Giurchiță, primar comuna Poroina Mare”Acum cam un an, doi era puÈ›in grasă, nu mi-am dat seama, că È™tiÈ›i, poate trăieÈ™te mai bine, nu mi-am dat seama că e ceva care să conducă la aceste evenimente negative.”

Pe lângă acuzaÈ›ia de omor calificat, femeia s-a ales È™i cu cea de ameninÈ›are, după ce ar fi spus fetei că o să-i facă rău pentru că a denunÈ›at-o autorităților.

Adrian Bidilici, director DirecÈ›ia pentru ProtecÈ›ia Copilului MehedinÈ›i”La momentul instituÈ›ionalizării, noi am făcut È™i o evaluare psihologică a acestei minore. S-a constatat È™i din evaluarea psihologică că are o teamă, o frică față de mama ei. Evident că e speriată È™i se teme pentru ea.”

Procurorii au contestat decizia de anchetare a femeii în stare de arest la domiciliu È™i cer în continuare arestarea ei preventivă.

AcuzaÈ›iile au ajuns pe masa anchetatorilor în septembrie chiar de la fiica minoră de 16 ani a femeii care, cel mai probabil, nu a mai putut trăi cu această povară pe suflet.

Femeia acuzată mai are acasă încă doi copii, minori È™i ei. Adolescenta le-a povestit anchetatorilor că în 2019, după ce a născut, mama È™i-a îngropat copilaÈ™ul în grădină, la fel procedând în această vară È™i cu al doilea nou-născut.

CriminaliÈ™tii au efectuat săpături È™i au descoperit ambele cadavre ale copilaÈ™ilor. Ulterior, oamenii legii au primit în urma autopsiei È™i confirmarea că cel de-al doilea copil, un băieÈ›el, născut în această vară, era viu atunci când a venit pe lume.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă mama însăși l-a ucis înainte de a-l îngropa, ea fiind acuzată de omor calificat.

Femeia a fost plasată în arest la domiciliu È™i riscă să stea chiar È™i 20 de ani în spatele gratiilor daca va fi găsită vinovată. Fata care a denunÈ›at-o la PoliÈ›ie este acum în grija statului, în timp ce ceilalÈ›i doi copii au rămas alături de mama lor acasă, autoritățile susÈ›inând că aceÈ™tia ar fi bine îngrijiÈ›i.

Sursa: stirileprotv.ro