News Mehedinti

PATRU migranti salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Data: 28-6-2021

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră Gîrla Mare – judeÅ£ul MehedinÅ£i au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversand fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcaÅ£iuni gonflabile È™i a doi colaci din plastic.

   

În data de 26.06.2021, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcaÈ›iunii MAI 4102 de la  Sectorul PoliÅ£iei de Frontieră Gîrla Mare – judeÈ›ul MehedinÈ›i, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcÈ›ia km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcaÈ›iune gonflabila de mici dimensiuni în care se aflau două  persoane È™i alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceÈ™tia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec. 

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, în ciuda condiÈ›iilor meteo nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulÅ£i a fost adus în siguranță la mal si condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliÅ£iÅŸtii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Turcia È™i Irak, cu vârste cuprinse între 21 ÅŸi 33 de ani.

La cercetări, adulÅ£ii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaÈ›iunii È™i a celor doi colaci din plastic.

         PoliÈ›iÈ™tii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.