News Mehedinti

PercheziÈ›ii în MehedinÈ›i, după ce o firmă nu a dezinfectat spaÈ›iile Universității BucureÈ™ti, deÈ™i câÈ™tigase licitaÈ›ia

Data: 8-9-2021

Mai multe percheziÈ›ii au loc, miercuri, în BucureÈ™ti È™i în alte cinci judeÈ›e din È›ară, între care È™i MehedinÈ›i, după ce o firmă specializată nu ar fi dezinfectat spaÈ›ii ale Universității BucureÈ™ti.

Potrivit PoliÈ›iei BucureÈ™ti, sunt efectuate 36 de percheziÈ›ii în BucureÈ™ti È™i în judeÈ›elor Ilfov, Prahova, ConstanÈ›a, Brăila È™i MehedinÈ›i, după ce o firmă specializată nu ar fi dezinfectat spaÈ›ii ale Universității BucureÈ™ti.

Firma a obÈ›inut o licitaÈ›ie publică, însă a fost deschis dosar penal pentru că făcea dezinsecÈ›ie parÈ›ială sau deloc.

 

„În fapt, în cursul anului 2021, poliÈ›iÈ™tii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială, câÈ™tigătoare a unei licitaÈ›ii publice, organizată de o către o instituÈ›ie publică, nu ar presta sau prestează parÈ›ial serviciile de dezinsecÈ›ie, dezinfecÈ›ie È™i deratizare contractate, în spaÈ›iile aflate in patrimoniul instituÈ›iei. Cu sprijinul instituÈ›iilor abilitate în domeniul sănătății publice se ridică È™i vor fi analizate probe de sanitaÈ›ie”, anunță PoliÈ›ia Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul BucureÅŸti. reporter24.info