News Mehedinti

PERCHEZIÅ¢II ÎN MEHEDINÅ¢I ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALÄ‚ ÅžI CONTRABANDÄ‚ CU Å¢IGÄ‚RI

Data: 10-6-2021

În această dimineață, poliÈ›iÈ™tii de investigare a criminalității economice pun în aplicare 111 mandate de percheziÈ›ie domiciliară È™i 21 de mandate de aducere, pentru destructurarea unor grupări infracÈ›ionale È™i exploatarea probatoriului în dosare penale complexe, în care se efectuează cercetări privind infracÈ›iuni de evaziune fiscală È™i contrabandă cu È›igări.

Astfel, poliÈ›iÈ™tii DirecÈ›iei de Investigare a Criminalității Economice efectuează 45 de percheziÈ›ii domiciliare (12 în BucureÈ™ti, 8 în Buzău, 2 în Ilfov, 2 în TimiÈ™ È™i câte una în ArgeÈ™, Arad, Alba, Bacău, BistriÈ›a-Năsăud, Brăila, BraÈ™ov, Cluj, ConstanÈ›a, Dolj, GalaÈ›i, Gorj, Hunedoara, IaÈ™i, MehedinÈ›i, MureÈ™, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea) È™i pun în executare 7 mandate de aducere.

Activitățile sunt derulate într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie, privind infracÈ›iuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii, vătămare corporală È™i fals intelectual.

Tot astăzi, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Olt efectuează 32 de percheziÈ›ii domiciliare (20 în ArgeÈ™, 4 în Vâlcea, 3 în Gorj È™i câte una în Alba, BucureÈ™ti, BraÈ™ov, MehedinÈ›i, Olt) È™i pune în executare 5 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de evaziune fiscală.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Vrancea efectuează 13 percheziÈ›ii domiciliare (toate în judeÈ›ul Vrancea) È™i pune în executare 4 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de contrabandă cu È›igarete.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Suceava efectuează, în judeÈ›ul Suceava, 10 percheziÈ›ii domiciliare È™i pune în executare 5 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de contrabandă cu È›igarete.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Ilfov efectuează 4 percheziÈ›ii domiciliare, în judeÈ›ul Ilfov, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de evaziune fiscală.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie MaramureÈ™ efectuează 3 percheziÈ›ii domiciliare în judeÈ›ul MaramureÈ™, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de contrabandă cu È›igarete.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Alba efectuează 2 percheziÈ›ii domiciliare, în judeÈ›ul Alba È™i municipiul BucureÈ™ti, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de evaziune fiscală.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Vaslui efectuează 2 percheziÈ›ii domiciliare în judeÈ›ul Vaslui, într-un dosar penal privind infracÈ›iuni de contrabandă cu È›igarete.

La activități, participă poliÈ›iÈ™ti specializaÈ›i în investigarea criminalității economice, de investigaÈ›ii criminale precum È™i specialiÈ™ti criminaliÈ™ti È™i echipe de luptători ai serviciilor pentru acÈ›iuni speciale. SURSA: IGPR