News Mehedinti

PERCHEZIÈšII LA O GRUPARE SPECIALIZATÄ‚ CU PARFUMURI CONTRAFÄ‚CUTE / PESTE 5.500 DE PARFUMURI AU FOST INDISPONIBILIZATE

Data: 24-6-2020

O grupare specializată în valorificarea de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, aduse din Turcia, a fost destructurată în urma a 7 percheziÈ›ii efectuate de poliÈ›iÈ™tii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate MehedinÈ›i È™i procurorii D.I.I.C.O.T.

În cursul zilei de ieri, poliÈ›iÈ™tii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din MehedinÈ›i, au efectuat 7 percheziÈ›ii domiciliare în BucureÈ™ti, TimiÈ™oara È™i în Băbeni, judeÈ›ul Vâlcea.

Activitățile s-au desfășurat pentru documentarea activității infracÈ›ionale a unor persoane bănuite de iniÈ›iere sau constituire a unui grup infracÈ›ional organizat, fraudă informatică, înÈ™elăciune, contrafacerea unei mărci È™i punerea în circulaÈ›ie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, concurență neloială È™i cultivarea de droguri de risc, fără drept.

Astfel, au fost indisponibilizate, în urma percheziÈ›iilor, 5.587 de parfumuri, de diferite mărci, 1.241 de  mostre de parfumuri, de diferite mărci, laptopuri, telefoane mobile.

De asemenea, au mai fost ridicaÈ›i È™i 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum È™i holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi È™i diferite înscrisuri.

Din cercetări a reieÈ™it că, începând cu anul 2013 È™i până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracÈ›ional organizat È™i astfel ar fi valorificat, în România, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi provenit din Turcia.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000.000 de lei.

9 persoane au fost conduse la audieri, iar față de 3 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

AcÈ›iunea a beneficiat de sprijinul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Craiova, TimiÈ™oara, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea È™i poliÈ›iÈ™tilor  Serviciului pentru AcÈ›iuni Speciale din Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de DirecÈ›ia OperaÈ›iuni Speciale din Inspectoratul General al PoliÈ›iei Române. La activități au participat È™i jandarmi.