News Mehedinti

Putem vizita Serbia, fara carantina la intoarcerea in tara. Noua lista a tarilor din Zona Galbena

Data: 3-8-2020

Institutul NaÈ›ional pentru Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din „zona galbenă”. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Măsura intră în vigoare de luni, 3 august.

Republica Moldova, Statele Unite ale Americii È™i Israelul rămân în continuare în zona galbenă, prin urmare cei care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină. De asemenea, rămân pe listă Muntenegru, Macedonia de Nord È™i Bosnia-HerÈ›egovina.

În schimb, această măsură NU mai este valabilă pentru cei care vin din Serbia È™i Rusia, două dintre țările care au ieÈ™it din noua listă a „zonei galbene”.

În lista care intră în vigoare de luni, 3 august, sunt mai puÈ›ine state (41) decât în cea valabilă până acum, care avea 44 de state.

Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se È›ine cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică È™i se aprobă de Comitetului NaÈ›ional pentru SituaÈ›ii de Urgență.

Țările considerate de România în „zona galbenă” (carantină 14 zile)
Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Eswatini
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kîrgîzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Singapore
Sint Maarten
Statele Unite ale Americii
Surinam


Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă” întocmită de România, se consideră că sunt în „zona verde” È™i, prin urmare, nu sunt niciun fel de restricÈ›ii la intrarea în România pentru cetățenii care vin din aceste țări.

Sursa: Digi24.ro