News Mehedinti

RAFAEL IONEL DUNARINTU, FOSTUL PRIMAR AL ORASULUI BAIA DE ARAMA SI CINCI FUNCTIONARI APIA MEHEDINTI, CONDAMNATI DEFINITIV INTR-UN DOSAR DNA

Data: 8-10-2021

O noua condamnare definitivă cu executare data de Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr.1232/07.10.2021, în dosarul nr.4802/101/2016, pentru fostul Primar de la Baia de Arama-Dunarintu Ionel-Rafael, si condamnare cu suspendare pentru 5 functionari din cadrul AFIR, (Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale).

Astfel, Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr.1232/07.10.2021, a respins definitiv apelurile declarate de inculpaÅ£ii Coifan Cătălin Virgil, Åžteanţă Dumitru Cosmin, Brează Ileana, DunărinÅ£u Ionel Rafael, Surdilă Eugen ÅŸi Iovici Cornelia, impotriva Hotararii nr.74 din 16.07.2020 data de Tribunalul Mehedinti in dosarul nr.4802/101/2016 într-un dosar prin care s-au obtinut ilegal subvenÈ›ii de la APIA pentru terenuri È™i animale.

Rafael Ionel DunărinÈ›u, fost primar al oraÈ™ului Baia de Armă, din judeÈ›ul MehedinÈ›i, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani È™i jumătate de închisoare cu executare pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraÅ£ii false, inexacte sau incomplete pentru obÅ£inerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, de la AgenÈ›ia de Plăți È™i IntervenÈ›ie pentru Agricultură MehedinÈ›i. Rafael DunărinÈ›u ar fi fost ajutat în demersurile sale de a obÈ›ine în mod ilegal subvenÈ›ii de la APIA pe terenuri È™i animale chiar de un medic veterinar.

Prejudiciul se ridică la aproape un milion de euro.

Acum, Dunarintu Rafael, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credintă de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.

Totodata i-a fost aplicata pedeapsa complementara de interzicere a exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ÅŸi C.p., pe perioada executării pedepsei – pedeapsă accesorie ÅŸi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ÅŸi b C.p., pe o perioadă de 5 ani – pedeapsă complementară, respectiv a dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a mai ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.