News Mehedinti

RAFAEL IONEL DUNARINTU, FOSTUL PRIMAR AL ORASULUI BAIA DE ARAMA SI CINCI FUNCTIONARI APIA MEHEDINTI, CONDAMNATI DEFINITIV INTR-UN DOSAR DNA

Data: 8-10-2021

O noua condamnare definitivă cu executare data de Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr.1232/07.10.2021, în dosarul nr.4802/101/2016, pentru fostul Primar de la Baia de Arama-Dunarintu Ionel-Rafael, si condamnare cu suspendare pentru 5 functionari din cadrul AFIR, (Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale).

Astfel, Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr.1232/07.10.2021, a respins definitiv apelurile declarate de inculpaţii Coifan Cătălin Virgil, Şteanţă Dumitru Cosmin, Brează Ileana, Dunărinţu Ionel Rafael, Surdilă Eugen şi Iovici Cornelia, impotriva Hotararii nr.74 din 16.07.2020 data de Tribunalul Mehedinti in dosarul nr.4802/101/2016 într-un dosar prin care s-au obtinut ilegal subvenții de la APIA pentru terenuri și animale.

Rafael Ionel Dunărințu, fost primar al orașului Baia de Armă, din județul Mehedinți, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți. Rafael Dunărințu ar fi fost ajutat în demersurile sale de a obține în mod ilegal subvenții de la APIA pe terenuri și animale chiar de un medic veterinar.

Prejudiciul se ridică la aproape un milion de euro.

Acum, Dunarintu Rafael, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credintă de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.

Totodata i-a fost aplicata pedeapsa complementara de interzicere a exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi C.p., pe perioada executării pedepsei – pedeapsă accesorie şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o perioadă de 5 ani – pedeapsă complementară, respectiv a dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a mai ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus