News Mehedinti

SALÄ‚ DE SPORT, PE FONDURI EUROPENE, PENTRU ELEVII DIN SCHELA DE SUS

Data: 1-9-2022
EducaÈ›ia È™i sportul sunt două domenii care ne preocupă ca administraÈ›ie locală. SusÈ›inem È™i încurajăm dezvoltarea lor, prin investiÈ›ii durabile, care să vină în sprijinul copiilor È™i al tinerilor. O astfel de lucrare am demarat È™i în cartierul Schela de Sus, acolo unde construim o sală de sport nouă, pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr. 5.
 
InvestiÈ›ia are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei È™i serealizează pe fonduri europene, fiind finanÅ£ată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul OperaÅ£ional Regional 2014-2020 (POR). Obiectivul nostru este ca, prin această lucrare, să le oferim elevilor condiÈ›ii optime pentru derularea activităților sportive È™i extraÈ™colare È™i, în acelaÈ™i timp, să îmbunătățim infrastructura È™colară de la nivelul municipiului.
 
Clădirea nou construită va beneficia de toate utiltățile: izolare termică, racordare la reÈ›eaua de apă – canalizare, alimentare cu gaz È™i grupuri sanitare moderne. Termenul de finalizare al lucrării este vara anului viitor, astfel că la debutul anului È™colar 2023, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 vor avea o sală de sport modernă, în care să desfășoare orele de educaÈ›ie fizică.
Ne propunem să continuăm astfel de investiÈ›ii È™i să atragem, în continuare, bani europeni pentru dezvoltarea comunității. Această sursă de finanÈ›are reprezintă calea sigură către un oraÈ™ modern, la standarde europene.