News Mehedinti

Şantierul Naval Orşova semnează un contract de 2,6 mil. euro pentru construcţia unei nave fluviale

Data: 14-4-2021

Åžantierul Naval OrÅŸova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporÅ£ie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunÅ£at marÅ£i la Bursa de Valori BucureÅŸti că a încheiat un contract comercial extern pentru construcÅ£ia unei nave fluviale cu livrare în Olanda, în valoare de 2,6 mil. euro.

Obiectul contractului îl reprezintă construcÅ£ia ÅŸi livrarea unei nave de tip tanc cu zona cargo de inox. Plata include un avans din valoarea contractului, pe bază de scrisoare de garanÅ£ie bancară de restituire a avansului, iar restul de plată se bază de acreditiv documentar, după sosirea navei la locul de predare. aAnterior, în decembrie anul trecut compania a anunÅ£at că a încheiat două contracte externe pentru construcÅ£ii de nave fluviale în valoare cumulată de 3,3 mil. euro. Cele două contracte comerciale cu livrare intracomunitară (Olanda) privesc construcÅ£ia ÅŸi livrarea a două nave de tip tanc de 110 metri.  

În 2020, Åžantierul Naval OrÅŸova a raportat un profit net de 4,7 mil. lei, în creÅŸtere cu 45,2% faţă de rezultatul din 2019, la venituri operaÅ£ionale totale de 73 mil. lei, plus 9,4%, arată calculele ZF pe baza raportului preliminar publicat la Bursă. Åžantierul Naval OrÅŸova are 47,7 mil. lei capitalizare ÅŸi este deÅ£inut în proporÅ£ie de 49,99% de SIF Transilvania (SIF3), în timp ce SIF Oltenia (SIF5) deÅ£ine 28% din acÅ£iuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 13,2% din capitalul social. AcÅ£iunile SNO înregistrează o creÅŸtere de 9,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacÅ£ii de 143.582 lei, arată datele BVB. ZF.ro