News Mehedinti

Sarmale cu droguri la penitenciarul Drobeta Turnu-Severin?! Conducerea Penitenciarului aduce lămuri cu privire la această situație

Data: 3-11-2020

O "bucătăreasă" în vârstă de 82 de ani a gătit sarmale cu droguri și a reușit, cu ușurință, să le introducă în penitenciarul din Drobeta Turnu Severin județul Mehedinți, scrie Jurnlalul Olteniei. Bătrâna în vârstă de 82 de ani i-a adus de mai multe ori, la vizită, nepotului din închisoare, sarmale cu canabis, sau mai exact canabis ascuns în sarmale.

La un moment dat bătrâna infractoare a fost prinsă și dată pe mâna justiției. La finalul procesului Tribunalul Mehedinți a condamnat-o pe Mladen Elena fostă Toma Elena, la 2 ani de închisoare cu executare.

În prezent condamnata octogenară nu se află după gratii unde ducea sarmale cu canabis. Motivul, în timpul procesului ea s-a căsătorit și stabilit tocmai în Australia la Campbelltown. Așa că autoritățile statului român au fost nevoite să o caute prin Interpol, în vederea încarcerării.

Potrivit anchetatorilor o femeie de 82 de ani, a fost condamnată, definitiv, pentru trafic de droguri, de Tribunalul Mehedinți, și este căutată, prin INTERPOL, de autoritățile din România. 

Femeia a fost condamnată în 2019, pentru un dosar instrumentat încă din 2014. În fapt, bătrâna originară din județul Prahova și domiciliată, la momentul începerii anchetei, în localitatea Topleț județul Caraș-Severin a fost trimisă în judecată după ce a folosit o metodă inedită de a introduce droguri în penitenciarul, în care era încarcerat nepotul său: făcea sarmale, cu canabis, pe care le introducea în arest. În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat aproximativ 2 kg de cannabis de la locuința femeii. Între timp, pe parcursul procesului, femeia s-a căsătorit și s-a stabilit în Campbelltown, Australia.

Este vorba despre Elena Mladen fostă Toma, înainte de căsătorie, care, conform site-ului Poliției Române, are „mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor. Posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Mehedinți, fiind condamnată la 2 ani închisoare , pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri”.

,,Referitor la  informațiile recent vehiculate în spațiul public, vă aducem la cunoștință că evenimentul supus atenției a fost înregistrat la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin în anul 2014, dată la care a fost notificat organelor judiciare competente. Facem, pe această cale, precizarea că, în scopul prevenirii introducerii de bunuri și substanțe interzise prin  Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, produsele alimentare se primesc de către persoanele private de libertate prin sectorului de acordare a drepturilor la pachet, vizită și corespondență  doar ambalatevidatesigilate de producătorcu etichetare conformă cu prevederile H.G. nr. 106/2002 privind etichetarea produselor, care cuprinde în mod obligatoriu: denumirea alimentului, conținutul acestuia, ingredientele, cantitatea, termenul de valabilitate, o mențiune care să permită identificarea lotului, denumirea sau denumirea comercială și sediul producătorului. Din considerente ce țin de sănătate și salubritate, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 42/1995, republicată în anul 2008, privind producția de produse alimentare destinate comercializariipersoanele private de libertate nu pot primi produse ambalate, vidate, sigilate ori etichetate artizanal. De asemenea, persoanele private de libertate nu pot primi produse alimentare ușor alterabile, mâncare gătită ori care, în vederea consumului, necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice.,, au transmis reprezentanții Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

 

Rtv.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus