News Mehedinti

SE RIDICÄ‚ RESTRICÈšIILE DE CIRCULAÈšIE ÎN NOAPTEA PAȘTELUI! VOM PUTEA PARTICIPA LA SLUJBELE DE ÎNVIERE!

Data: 21-4-2021

Klaus Iohannis ne anunță că restricÈ›iile de circulaÈ›ie se ridică de PaÈ™te È™i că credincioÈ™ii vor putea să participe la slujbele de Înviere.

„Ne pregătim cu toÈ›ii de marea sărbătoare a Învierii Domnului È™i vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Și pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanÈ›ii Bisericii, în special cu reprezentanÈ›ii Bisericii Ortodoxe.

În noaptea de Înviere restricÈ›iile de circulaÈ›ie se ridică, aÈ™adar creÈ™tinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraÈ›ii, vor merge pur È™i simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creÈ™tin poate să meargă la biserică dacă doreÈ™te.

Biserica va organiza slujba aÈ™a cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toÈ›ii că prima parte a slujbei se È›ine afară, după care o parte intră în biserică. CreÈ™tinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia PaÈ™tile, È™i eu îmi doresc, È™i aÈ™a vom organiza lucrurile, ca totul să se desfășoare în liniÈ™te È™i în bună rânduială.

Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare È™i nu vor exista modificări în aceste reglementări. Deci, nu vor fi restricÈ›ii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puÈ›ine restricÈ›ii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a declarat Iohannis.

Iohannis: Pandemia nu s-a terminat!

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraÅ£ii miercuri, după ce a efectuat o vizită oficială la centrul mobil de vaccinare din comuna AfumaÈ›i din judeÅ£ul Ilfov. Vizita preÅŸedintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care de astăzi începe vaccinarea în centrele mobile din România.

„Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulÅ£umit de cum a decurs campania de vaccinare până acum ÅŸi pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record.

Pe de altă parte, sunt foarte bucuros că foarte multă lume vine la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locaÅ£iile unde este nevoie de vaccinare de acest tip. Se face pur ÅŸi simplu fără programare ÅŸi oamenii pot veni în comuna lor la centrul de vaccinare.

Vom continua campania de vaccinare. Se vor deschide noi centre.Vom găsi noi modalităţi pentru a veni în întâmpinarea cetăţeanului care doreÅŸte să se vaccineze. Este extrem de important!

Am văzut că în aceste zile s-a dezbătut foarte mult pro-contra restricÅ£ii, pro-contra vaccinare. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Aceste restricÅ£ii doar diminuează impactul. Vaccinurile sunt sigure ÅŸi previn apariÅ£ia unor forme grave a bolii. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieÅŸim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite ca la vară să mergem în concediu, la spectacole. Contez pe voi toÅ£i să participaÅ£i la această campanie de încurajare a vaccinării”, a mai spus Iohannis. RTV.net