News Mehedinti

ÅžIMIAN: REÅ¢INUÅ¢I PENTRU FURT CALIFICAT, INSTIGARE LA TENTATIVÄ‚ DE TÂLHÄ‚RIE ÅžI COMPLICITATE LA TENTATIVÄ‚ DE FURT

Data: 25-5-2021

La data de 24 mai a.c., poliÈ›iÈ™tii Serviciului de InvestigaÈ›ii Criminale au prins în flagrant delict doi bărbaÈ›i de 26 respectiv 36 de ani, ambii din comuna Șimian, în timp ce ofereau spre vânzare 4 tone de material feros, unui bărbat de 37 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie -mai a.c, persoanele bănuite ar fi acÈ›ionat în mod coordonat cu scopul de a sustrage componente feroase (È™ine de cale ferată, tălpi metalice de susÈ›inere a benzilor transportoare) din interiorul unei companii energetice, punând în pericol activitatea de exploatarea È™i transport a cărbunelui.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracÈ›ională urmează a fi stabilit È™i comunicat, în urma unei evaluări efectuată de reprezentanÈ›ii unităţii miniere.

În urma probatoriului administrat, 4 persoane au fost reÈ›inute pe bază de ordonanță de reÈ›inere pentru 24 de ore, iar astăzi urmează sa fie prezentate instanÈ›ei de judecată cu propunerea de luare a unei măsuri prevenite.

Activitățile desfășurate au loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliÅ£iÅŸtii Serviciului de InvestigaÈ›ii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunilor de furt calificat în formă continuată, instigare la tentativă de tâlhărie calificată È™i complicitate la tentativă de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, al polițiștilor de ordine publică și al efectivelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.