News Mehedinti

UN BĂRBAT DIN BÂCLEȘ, DISPĂRUT DE 15 ANI, A FOST GĂSIT CU AJUTORUL PROBELOR ADN

Data: 30-3-2021

Un bărbat din comuna Bâcleș, județul Mehedinți, dispărut în urmă cu 15 ani de zile a fost găsit cu ajutorul probelor ADN. 

Din primele verificări ale polițiștilor de la compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți și a colegilor acestora din țară, cel în cauză, persoană cu dizabilități, ar fi fost exploatat cu o identitate falsă. Având alt nume decât cel oficial, dispărutul a fost identificat cu ajutorul probelor ADN.

Bărbatul dispărut acum 15 ani a fost găsit sub un alt nume, la peste 300 de km distanță. A fost identificat cu ajutorul probelor ADN, deși cei la care locuia au încercat să-l ascundă. Bărbatul este o persoană cu dizabilități și primește un ajutor financiar. Familia care îl găzduise îi lua banii și se pare că îl trimitea și la cerșit. Polițiștii fac acum cercetări. Bărbatul a fost dat dispărut în 2006, din comuna mehedințeană Bâcleş. Pentru că obișnuia să tot plece de acasă, familia l-a dat dispărut abia după 7 luni. Ani întregi, omul a fost căutat zadarnic de familie. La începutul acestui an, însă, un văr de-al său l-a găsit întâmplător, cerșind pe scările unui magazin din comuna brașoveană Tărlungeni. Era exploatat, susține familia, de cei la care locuia în Brașov. Aceștia l-ar fi dus la cerșit chiar și în afara țării.

Folosindu-se de semnalmente, familia bărbatului a anunțat poliția din județul Brașov. Poate părea de necrezut dar bărbatul găsit avea un alt nume. Deținea documente oficiale în acest sens, iar unul dintre membrii familiei la care locuise în ultima perioadă susținea că este fratele său. După o muncă polițienească deloc ușoară, probele ADN au rezolvat misterul și au stabilit că bărbatul este cel dat dispărut acum 15 ani în Mehedinți, potrivit jurnalulolteniei.ro.
Poliția a întocmit dosar penal. Cazul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Bărbatul găsit are acum 48 de ani, când a fost dat dispărut avea 33 de ani.

 

 

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus