News Mehedinti

UN BÄ‚RBAT DIN BÂCLEȘ, DISPÄ‚RUT DE 15 ANI, A FOST GÄ‚SIT CU AJUTORUL PROBELOR ADN

Data: 30-3-2021

Un bărbat din comuna BâcleÈ™, judeÈ›ul MehedinÈ›i, dispărut în urmă cu 15 ani de zile a fost găsit cu ajutorul probelor ADN. 

Din primele verificări ale poliÈ›iÈ™tilor de la compartimentul Urmăriri al Serviciului de InvestigaÈ›ii Criminale din cadrul IPJ MehedinÈ›i È™i a colegilor acestora din È›ară, cel în cauză, persoană cu dizabilități, ar fi fost exploatat cu o identitate falsă. Având alt nume decât cel oficial, dispărutul a fost identificat cu ajutorul probelor ADN.

Bărbatul dispărut acum 15 ani a fost găsit sub un alt nume, la peste 300 de km distanță. A fost identificat cu ajutorul probelor ADN, deÈ™i cei la care locuia au încercat să-l ascundă. Bărbatul este o persoană cu dizabilități È™i primeÈ™te un ajutor financiar. Familia care îl găzduise îi lua banii È™i se pare că îl trimitea È™i la cerÈ™it. PoliÈ›iÈ™tii fac acum cercetări. Bărbatul a fost dat dispărut în 2006, din comuna mehedinÈ›eană BâcleÅŸ. Pentru că obiÈ™nuia să tot plece de acasă, familia l-a dat dispărut abia după 7 luni. Ani întregi, omul a fost căutat zadarnic de familie. La începutul acestui an, însă, un văr de-al său l-a găsit întâmplător, cerÈ™ind pe scările unui magazin din comuna braÈ™oveană Tărlungeni. Era exploatat, susÈ›ine familia, de cei la care locuia în BraÈ™ov. AceÈ™tia l-ar fi dus la cerÈ™it chiar È™i în afara țării.

Folosindu-se de semnalmente, familia bărbatului a anunÈ›at poliÈ›ia din judeÈ›ul BraÈ™ov. Poate părea de necrezut dar bărbatul găsit avea un alt nume. DeÈ›inea documente oficiale în acest sens, iar unul dintre membrii familiei la care locuise în ultima perioadă susÈ›inea că este fratele său. După o muncă poliÈ›ienească deloc uÈ™oară, probele ADN au rezolvat misterul È™i au stabilit că bărbatul este cel dat dispărut acum 15 ani în MehedinÈ›i, potrivit jurnalulolteniei.ro.
PoliÈ›ia a întocmit dosar penal. Cazul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria BraÈ™ov. Bărbatul găsit are acum 48 de ani, când a fost dat dispărut avea 33 de ani.