News Mehedinti

Un vagon al unui tren de marfă, deraiat în staÅ£ia BALOTA

Data: 23-8-2021

Al 12-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat luni dimineaţă în staÈ›ia Balota. Traficul feroviar este oprit, iar pentru trenurile de călători se face transbordare auto, informează Compania NaÅ£ională de Căi Ferate CFR SA, citată de Clubferoviar.ro.

Compania NaÅ£ională de Căi Ferate CFR SA a anunÈ›at că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în staÈ›ia CF Balota (linie simplă electrificată) unde, în jurul orei 10.50, al 12-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat.

Trenul, care aparÈ›ine operatorului privat de transport feroviar de marfă Rail Cargo România, circula pe relaÈ›ia Severin – Balota È™i avea în compunere 14 de vagoane (goale). ”MenÈ›ionăm faptul că personalul de intervenÈ›ie al Regionalei CF Craiova se deplasează la faÈ›a locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere. 

Până la reluarea circulaÈ›iei, CFR SA va asigura transbordare cu mijloace auto, pe relaÈ›ia Balota – OrÈ™ova, pentru călătorii aflaÈ›i în trenurile care tranzitează zona afectată de deraiere.

Compania NaÅ£ională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar ÅŸi îi asigură că toate intervenÅ£iile desfăşurate la faÅ£a locului vor avea drept scop reluarea traficului feroviar în condiÅ£ii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă al CFR SA. gds.ro