News Mehedinti

Valentin Popescu spune ADIO funcției de DIRECTOR la DGASPC MEHEDINȚI

Data: 18-6-2020

În urma hotărârii definitive pronunÈ›ate ieri de către magistraÈ›ii Înaltei CurÈ›i de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie, DirecÈ›ia Generală de Asistență Socială È™i ProtecÈ›ia Copilului MehedinÈ›i rămâne, în cel mai scurt timp, fără director executiv. Valentin Popescu a pierdut procesul cu AgenÈ›ia NaÈ›ională de Integritate, acuzat fiind de conflict de interese. De menÈ›ionat că È™i la Curtea de Apel Craiova, fostul director Popescu a avut parte tot de o hotărâre în defavoarea lui.

AgenÈ›ia NaÈ›ională de Integritate a constatat că, în calitate de director al instituÈ›iei, Valentin Popescu a formulat È™i semnat răspunsul la cererea Regiei Autonome pentru Activități Nucleare MehedinÈ›i (R.A.A.N.), prin care a fost de acord cu încheierea unui Contract de cesiune de creanță între R.A.A.N. MehedinÈ›i È™i S.C. Energoutilaj Prest-Serv S.R.L. pentru suma de 136.393,58 Lei în favoarea acestei societăți comerciale (la care persoana evaluată are calitatea de asociat, iar tatăl său este asociat È™i administrator). 

Totodată, au fost identificate indicii privind săvârÈ™irea de către POPESCU CONSTANTIN VALENTIN a infracÈ›iunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât acesta a acceptat plata sumei de 136.393,58 Lei către S.C. Energoutilaj Prest-Serv S.R.L., prin exprimarea acordului pentru încheierea Contractului de cesiune de creanță, È™i a semnat ordinele de plată.

Având în vedere aceste aspecte, AgenÈ›ia NaÈ›ională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin în vederea verificării indiciilor privind săvârÈ™irea de către POPESCU VALENTIN a infracÈ›iunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Spre dezamăgirea domnului Valentin Popescu, acesta va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcÈ›ie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcÈ›ia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.