News Mehedinti

Ziua Informării Preventive marcată de ISU Mehedinți

Data: 13-7-2021

Atunci când data de 13 este într-o zi de MARÈšI, indiferent de luna anului, este marcatăZiua Informării Preventive. Sub sloganul "PreveniÅ£i ghinionul", având ca logo pisica neagră, activitățile desfășurate de pompierii mehedinÈ›eni, în această zi, urmăresc conÅŸtientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune atunci când nu respectă regulile È™i măsurile de siguranță. 

Pentru a marca această zi, pompierii mehedinÈ›eni au organizat activități de informare preventivă în două parcuri din municipiul Drobeta Turnu Severin. Cadrele ISU MehedinÈ›i au fost în mijlocul cetățenilor, unde au desfășurat acÈ›iuni de diseminare a mesajului preventiv, prin distribuirea de materiale suport: flyere È™i stickere.

Activitățile au urmărit creÈ™terea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor È™i crearea unei culturi preventive, cu precădere pe necesitatea respectării regulilor È™i măsurilor privind siguranÈ›a copiilor, prevenirea incendiilor, modul de comportare în caz de cutremur, dar È™i de limitare a efectelor generate de caniculă È™i secetă.

Prin adoptarea unei conduite preventive, cetățenii pot evita producerea unor evenimente neplăcute, iar în situaÈ›ia când acestea nu pot fi împiedicate, o populaÈ›ie informată va fi în măsură să limiteze pagubele È™i să nu îÈ™i pună în pericol viaÈ›a, protejând persoanele din apropiere. Doar conÈ™tientizând riscurile la care se pot expune È™i comportamentul ce trebuie adoptat în funcÅ£ie de manifestarea acestora, cetățenii pot gestiona eficient o situaÈ›ie de urgență.

Cadrele ISU Mehedinţi vor continua acţiunile de informare a populaţiei, obiectivul fiind siguranța cetățenilor.

    COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAÈšII PUBLICE