News Mehedinti

Adrian Munteanu, cârmaciul orÅŸovean, medaliat MONDIAL, EUROPEAN ÅŸi de trei ori CAMPION NAÅ¢IONAL la CANOTAJ, face parte din programul ,,SAMURAI 2020,, fiind selectat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Data: 18-11-2017

Are 20 de ani ÅŸi se numără printre cei mai buni sportivi ai României la canotaj. Este vorba despre orÅŸoveanul Adrian Petre Munteanu, fost elev al Liceului ,,Traian Lalescu,,. A câÅŸtigat nenumărate medalii, ba mai mult Ministrul Tineretului ÅŸi Sportului a emis un ordin cu titlul de ,,sportiv de înaltă performanţă,, pe numele său. Cârmaciul din barca de 8+ a adus OrÅŸova pe cele mai înalte culmi din lumea sportului, prin performantele dobandite in ultimii ani.

,,Din gimnaziu am fost îndrumat de fosta diriginta din clasele V-VIII ÅŸi m-am apucat de canotaj neÅŸtiind cu ce se mănâncă acest sport. Fiind cârmaci, sunt cel mai mic de statura dintre toti baietii, ceilalti având peste 1.85 m înălÅ£ime.  Rolul meu in barca  este acela  să îi Å£in "in frau" pe baietii   care  trag, să îi mobilizez, să-i coordonez si să îi incurajaz. Sunt un mic antrenor dar in acelasi timp, colegul si prietenul lor,, spune tânărul orÅŸovean.

Adrian este în prezent legitimat la clubul Dinamo. A început să practice canotaj în 2013 la lotul de juniori unde pana in 2015 a obtinut 2 medalii de bronz la campionatele europene in barca de 8+1 . Tot in 2015, Adrian a trecut la alt nivel, lotul de tineret unde a castigat  pana in prezent titlul de Vice Campion Mondial in 2017 ( barca de 8+1  Bulgaria) si  doua titluri de campion european, tot in 2017  ( barca de 8+1 si barca de 4+1, Polonia). Tot in 2017 la nivel de Seniorat a obtinut locul IV la Cupa Mondiala III (Elvetia) si  locul V la Campionatul Mondial de Seniori ( USA- Sarasota. Florida). 

Totodată Adrian face parte ÅŸi din lotul sportivilor din programul ,,Samurai 2020,, care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lansat de către Comitetul Olimpic ÅŸi Sportiv Român luni 13 noiembrie. După medaliile cucerite la ediÅ£iile anterioare ale Jocurilor Olimpice ÅŸi rezultatele obÅ£inute în 2017 la Campionatele Mondiale, nu mai puÅ£in de 32 de sportivi de la 5 discipline au prins deja lotul Samurai ÅŸi se vor bucura de toate beneficiile acestui program, printre care se regăseÅŸte ÅŸi Adrian Munteanu.