News Mehedinti

Adrian Munteanu, cârmaciul orşovean, medaliat MONDIAL, EUROPEAN şi de trei ori CAMPION NAŢIONAL la CANOTAJ, face parte din programul ,,SAMURAI 2020,, fiind selectat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Data: 18-11-2017

Are 20 de ani şi se numără printre cei mai buni sportivi ai României la canotaj. Este vorba despre orşoveanul Adrian Petre Munteanu, fost elev al Liceului ,,Traian Lalescu,,. A câştigat nenumărate medalii, ba mai mult Ministrul Tineretului şi Sportului a emis un ordin cu titlul de ,,sportiv de înaltă performanţă,, pe numele său. Cârmaciul din barca de 8+ a adus Orşova pe cele mai înalte culmi din lumea sportului, prin performantele dobandite in ultimii ani.

,,Din gimnaziu am fost îndrumat de fosta diriginta din clasele V-VIII şi m-am apucat de canotaj neştiind cu ce se mănâncă acest sport. Fiind cârmaci, sunt cel mai mic de statura dintre toti baietii, ceilalti având peste 1.85 m înălţime.  Rolul meu in barca  este acela  să îi ţin "in frau" pe baietii   care  trag, să îi mobilizez, să-i coordonez si să îi incurajaz. Sunt un mic antrenor dar in acelasi timp, colegul si prietenul lor,, spune tânărul orşovean.

Adrian este în prezent legitimat la clubul Dinamo. A început să practice canotaj în 2013 la lotul de juniori unde pana in 2015 a obtinut 2 medalii de bronz la campionatele europene in barca de 8+1 . Tot in 2015, Adrian a trecut la alt nivel, lotul de tineret unde a castigat  pana in prezent titlul de Vice Campion Mondial in 2017 ( barca de 8+1  Bulgaria) si  doua titluri de campion european, tot in 2017  ( barca de 8+1 si barca de 4+1, Polonia). Tot in 2017 la nivel de Seniorat a obtinut locul IV la Cupa Mondiala III (Elvetia) si  locul V la Campionatul Mondial de Seniori ( USA- Sarasota. Florida). 

Totodată Adrian face parte şi din lotul sportivilor din programul ,,Samurai 2020,, care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lansat de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român luni 13 noiembrie. După medaliile cucerite la ediţiile anterioare ale Jocurilor Olimpice şi rezultatele obţinute în 2017 la Campionatele Mondiale, nu mai puţin de 32 de sportivi de la 5 discipline au prins deja lotul Samurai şi se vor bucura de toate beneficiile acestui program, printre care se regăseşte şi Adrian Munteanu.

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus