News Mehedinti

Adrian Mutu va investi în echipa arădeană “Bătrâna Doamnă”

Adrian Mutu va investi în echipa arădeană “Bătrâna Doamnă”

După mai multe discuţii şi tratative, omul de afaceri Adrian Marţian a bătut palma cu patronul clubului UTA Arad, Giovani Catanzariti, pentru preluarea echipei.

Cei mai fericiÅ£i de această întelegere par a fi fanii înfocaÅ£i ai echipei din Arad, care de ani de zile îÅŸi doresc o schimbare pentru jucătorii lor de suflet. „Ne-am înÅ£eles asupra tuturor detaliilor, mai rămân doar de semnat actele. «Fratele» meu Mutu va fi alături de mine, să spunem în calitate de consilier administrativ, în acest moment“, a spus Adrian MarÅ£ian pentru gsp.ro.

„Bătrîna Doamnă“ va avea la dispoziÅ£ie un buget de 500.000 de euro în acest retur pentru a forÅ£a promovarea în prima ligă.

„Vom face câteva achiziÅ£ii pentru a întări lotul, iar în cantonament se va pleca în Antalya. Vom veni la zi cu toate datoriile“, a punctat MarÅ£ian.

UTA se află pe locul 5 în seria a doua după prima parte a campionatului, având 17 puncte, cu 9 mai puÅ£in decât Poli TimiÅŸoara, aflată pe poziÅ£ia secundă, promovabilă. “Suntem foarte fericiÅ£i de această decizie. Mie unul mi-ar face plăcere să îl văd pe Adrian Mutu ÅŸi pe teren, alături de echipa UTA. Este un jucător de valoare ÅŸi ar putea ajuta foarte mult echipa noastră”, a spus Marian Oală, unul din susÅ£inătorii echipei din Arad.

Ani la rând Campioana României

Echipa UTA a reuÅŸit să devină pentru prima oară Campioana României în anul 1947, un an mai târziu câÅŸtigând din nou acest titlu. Victoria s-a repetat ÅŸi în anii  1950, 1954, 1969, 1970. A devenit vicecampioana României în anul 1972 ÅŸi a câÅŸtigat Cupa României de două ori: în 1948 ÅŸi 1953. UTA a fost de două ori finalista Cupei României în 1950, respectiv 1966. De asemenea, “Bătrâna Doamnă” s-a clasat în sferturile de finală a Cupei UEFA în anul 1972.