News Mehedinti

Adrian Mutu va investi în echipa arădeană “Bătrâna Doamnă”

Adrian Mutu va investi în echipa arădeană “Bătrâna Doamnă”

După mai multe discuţii şi tratative, omul de afaceri Adrian Marţian a bătut palma cu patronul clubului UTA Arad, Giovani Catanzariti, pentru preluarea echipei.

Cei mai fericiţi de această întelegere par a fi fanii înfocaţi ai echipei din Arad, care de ani de zile îşi doresc o schimbare pentru jucătorii lor de suflet. „Ne-am înţeles asupra tuturor detaliilor, mai rămân doar de semnat actele. «Fratele» meu Mutu va fi alături de mine, să spunem în calitate de consilier administrativ, în acest moment“, a spus Adrian Marţian pentru gsp.ro.

„Bătrîna Doamnă“ va avea la dispoziţie un buget de 500.000 de euro în acest retur pentru a forţa promovarea în prima ligă.

„Vom face câteva achiziţii pentru a întări lotul, iar în cantonament se va pleca în Antalya. Vom veni la zi cu toate datoriile“, a punctat Marţian.

UTA se află pe locul 5 în seria a doua după prima parte a campionatului, având 17 puncte, cu 9 mai puţin decât Poli Timişoara, aflată pe poziţia secundă, promovabilă. “Suntem foarte fericiţi de această decizie. Mie unul mi-ar face plăcere să îl văd pe Adrian Mutu şi pe teren, alături de echipa UTA. Este un jucător de valoare şi ar putea ajuta foarte mult echipa noastră”, a spus Marian Oală, unul din susţinătorii echipei din Arad.

Ani la rând Campioana României

Echipa UTA a reuşit să devină pentru prima oară Campioana României în anul 1947, un an mai târziu câştigând din nou acest titlu. Victoria s-a repetat şi în anii  1950, 1954, 1969, 1970. A devenit vicecampioana României în anul 1972 şi a câştigat Cupa României de două ori: în 1948 şi 1953. UTA a fost de două ori finalista Cupei României în 1950, respectiv 1966. De asemenea, “Bătrâna Doamnă” s-a clasat în sferturile de finală a Cupei UEFA în anul 1972.