News Mehedinti

Adversarii echipelor românești în cupele europene

Adversarii echipelor românești în cupele europene

Data: 11-8-2013
F.C. Steaua București, campioana României, este singura echipă românească, participantă în play-off-ul UEFA Champions League. Vineri, la Nyon, Elveția, Steaua (cap de serie) și-a aflat adversarul pentru un loc în grupele UEFA Champions League și anume Legia Varșovia (Polonia), disputând turul acasă pe 20 sau 21 august, iar returul pe 27 sau 28 august.
 
Legia Varșovia este campioana Poloniei din sezonul trecut, dar și lider în Ekstraklasa (Liga I poloneză) după primele 3 etape, marcând 12 goluri și primind unul singur. În sezonul 1969-70, a învins UTA Arad în Cupa UEFA cu 2-1 și 8-0. A mai întâlnit și pe Rapid București în Cupa UEFA, sezonul 1971-72, fiind eliminată în turul 2 cu 0-4, 2-0, dar și în sezonul 2011-12 UEFA Europa League, în grupe, Legia Varșovia învingând Rapidul cu 1-0 la București și 3-1 la Varșovia.

În UEFA Europa League, Pandurii Târgu Jiu vor juca împotriva echipei S.C. Braga (Portugalia), Petrolul Ploiești va înfrunta Swansea City A.F.C. (Anglia), iar Astra Giurgiu pe Maccabi Haifa F.C. (Israel).
 
S.C. Braga a participat sezonul trecut în grupele UEFA Champions League unde a fost învinsă de CFR Cluj cu 2-0, respectiv 3-1. Maccabi Haifa a fost eliminată de Gloria Bistrița în Cupa UEFA Intertoto cu 3-2 la penalty-uri în 2007, iar în sezonul 2011-12, în grupele UEFA Europa League, a fost învinsă de Steaua București în România cu 4-2, dar a învins în Israel cu 5-0. Swansea City A.F.C. este câștigătoarea Cupei Angliei, iar în cupele europene nu a întâlnit, până acum, echipe românești.
 
Adrian Păcurariu
 
Foto: Agerpress

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus