News Mehedinti

ANDREI DICU ÎŞI DOREŞTE O NOUĂ PROMOVARE ÎN LIGA SECUNDĂ DE FOTBAL

ANDREI DICU ÎŞI DOREŞTE O NOUĂ PROMOVARE ÎN LIGA SECUNDĂ DE FOTBAL

Data: 17-1-2015

Fundaşul central Andrei DICU(foto - al doilea de la stânga la dreapta) poate evolua şi pe postul de mijlocaş la închidere. În această pauză competiţională fotbalistul severinean a semnat un nou contract cu CS Naţional Sebiş, echipă ce îşi doreşte promovarea în Liga a II-a la finalul campionatului. Trupa arădeană evoluează în seria a IV-a a Ligii a III-a şi conduce clasamentul, fiind la două puncte distanţă de locul doi, respectiv trei puncte faţă de ultima poziţie a podiumului. DICU va fii în retur adversarul fostelor lui echipe, CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 şi CS Minerul Motru.

În actualul tur de campionat fotbalistul care pe 02 aprilie va împlini 28 de ani, a evoluat la divizionara secundă FC Caransebeş, alături de severinenii Cristian POIANĂ şi Adelin FĂINIŞI(foto - al treilea de la stânga la dreapta). Andrei DICU a început să practice fotbalul la Clubul Sportiv Şcolar Dr. Tr. Severin, timp în care a cochetat cu loturile naţionale de juniori. A făcut pasul la seniori, activând în Liga a III-a pentru CS Minerul Mehedinţi Valea Copcii, iar în acea perioadă a fost foarte aproape să se transfere la Sheriff Tiraspol sau Steaua II Bucureşti. În perioada 2007-2009 fundaşul severinean a progresat, fiind transferat la FC Drobeta în liga secundă, iar în anul 2008 a dat probe de joc în Italia la US Arezzo, formaţie ce activa pe atunci în Serie B. După desfiinţarea echipei FC Drobeta, DICU şi-a încercat norocul în eşaloanele inferioare din Germania, trăind o scurtă experienţă în Gruppenliga Frankfurt West 
echivalentul Ligii a VII-a, la TSV Vatanspor Bad Homburg.

Dorul de casă şi dorinţa de a evolua la o echipă constantă şi cu pretenţii mai mari l-au întors pe fotbalist repede, acesta fiind legitimat în vara lui 2010 în Liga a III-a la FC Drobeta. Din nou FC Drobeta, dar altă echipă, nu divizionara secundă care se desfiinţase cu câteva luni în urmă. Diriguitorii oraşului nostru doreau ca noua echipăconstruită cu aproape aceeaşi fotbalişti de la defuncta FC Drobeta să devină clubul fanion al judeţului, ţinând cont că în Stadionul MUNICIPAL doar ce investiseră aproximativ 4.000.000 de euro, arena devenind la standarde de Liga I. Început cu surle şi trâmbiţe, proiectul noii echipe a fost abandonat de către Primăria Severin după doar patru luni de zile, la sfârşitul turului de campionat jucătorii fiind lăsaţi de izbelişte, conducătorii Primăriei Severin nefiind interesaţi de soarta lor şi a echipei motivând că nu au fonduri, dar în acelaşi timp, cu perdeaua trasă negociau cu reprezentanţii ROM GAZ preluarea echipei Gaz Metan CFR Craiova, care în cele din urmă s-a concretizat şi s-a dovedit a fii doar un interes propriu pentru unii şi o echipă benefică mai ales în campaniile electorale.

Revenind la subiectul nostru, Andrei DICU şi-a găsit un nou angajament în pauza competiţională a sezonului 2010-2011, semnând cu CS Minerul Motru. Acesta a îmbrăcat tricoul "minerilor" din Motru timp de trei ani şi a promovat în Liga a II-a la sfârşitul sezonului 2012-2013, iar după un an în liga secundă, timp în care a condus echipa şi din postura de căpitan, respectiv în vara anului trecut a părăsit clubul motrean şi s-a transferat în acelaşi eşalon la FC Caransebeş. Conducerea tehnică a fost schimbată pe parcursul turului, iar tehnicianul care l-a dorit la echipa cărăşeană, Sorin BĂLU a fost înlocuit de Alin ARTIMON, acesta din urmă venind cu alt nucleu de jucători. Astfel, fotbalistul severinean şi-a încheiat conturile cu "gugulanii" la finele anului trecut, iar acum şi-a găsit un club nou.

 "Mi-am reziliat contractul cu cei de la FC Caransebeş de comun acord, au fost corecţi faţă de mine şi mi-au plătit toate salariile. În acest retur de campionat voi juca pentru Naţional Sebiş. Îmi doresc foarte mult să revin în Liga a II-a şi sper să realizez împreună cu noii colegi acest obiectiv, este cel mai important. Îi voi avea ca adversari pe cei de la Motru şi cu siguranţă vom câştiga meciul direct", a declarat Andrei DICU.

CS Naţional Sebiş este un club cu ştate vechi în eşalonul al treilea, 
iar aceştia sunt în aceeaşi serie cu singura echipă din judeţul nostru ce evoluează la nivel naţional, şi anume CS MINERUL MEHEDINŢI 2010. În etapa a treia din turul campionatului, pe Stadionul MUNICIPAL din oraşul nostru cele două echipe au remizat, scorul fiind alb, 0 la 0.

Pe lângă Andrei DICU tehnicianul clubului din Sebiş vizează şi alt severinean. 
Antrenorul Adrian ABRUDEAN, a fost impresionat de către mijlocaşul Costinel STANCIU de la CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 în meciul direct. STANCIU a jucat toate cele nouăzeci de minute pe "Municipalul" severiean în întâlnirea din toamnă şi a reuşit una din cele mai bune partide ale sale. Acesta s-a înteles verbal cu arădenii şi acum discută cu oficialii Clubului Sportiv Minerul Mehedinţi 2010 să-şi rezilieze contractul de comun acord, sperând ca transferul său să se realizeze cât mai repede, pentru că pe 19 ianuarie antrenorul Clubului Sportiv Naţional Sebiş va striga adunarea lotului şi va începe pregătirea de iarnă.

Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA