News Mehedinti

ASTĂZI S-A NĂSCUT TITOROV ŞTEFAN VALENTIN

ASTĂZI S-A NĂSCUT TITOROV ŞTEFAN VALENTIN

Data: 22-3-2015

La 22 martie 1944, s-a născut, în Baia de Aramă, cel care urma să fie singurul arbitru de fotbal internaţional din judeţul Mehedinţi, din toate timpurile.

Medic stomatolog de meserie, Valentin TITOROV a fost şi arbitru de fotbal, cu adevărat un exemplu pentru tinerii arbitri din judeţul nostru şi nu numai. A promovat în Divizia A în anul 1985, an în care a ajuns şi pe lista FIFA. Prima partidă arbitrată la centru, în prima divizie, a fost pe data de 12 mai 1985, Rapid Bucureşti – Poli Iaşi 3-1 și ultima, pe 02 iunie 1991, Universitatea Craiova – Jiul Petroşani 1-1. După anul 1991, a continuat să arbitreze meciuri internaţionale şi pe prima scenă a fotbalului românesc, dar din postura de arbitru asistent.

"Doctorul", cum era strigat de către apropiaţi, are în palmares multe partide internaţionale, printre care: meciul din 1985, dintre URSS şi Danemarca, în preliminariile Campionatului European de tineret, cu Mircea SALOMIR la centru; Admira Wacker Viena – AEL Limassol, pe 13 septembrie 1989, în primul tur al Cupei Cupelor, cu Adrian PORUMBOIU la centru; pe 27 octombrie 1992, cu Gheorghe CONSTANTIN la centru, a arbitrat meciul din preliminariile Campionatului European de tineret dintre Rusia şi Luxamburg, iar până la retragerea din activitate a arbitrat mai multe meciuri naţionale şi internaţionale importante.

După ce a activat la Drobeta Turnu Severin ca arbitru, s-a mutat pentru o perioadă la Breaza, pentru ca apoi să revină în judeţul Mehedinţi. După încheierea carierei de arbitru au fost perioade când a îndeplinit şi funcţia de observator de arbitri, la nivel naţional. În prezent s-a stabilit în localitatea unde s-a născut, la Baia de Aramă.

Echipa NEWS MEHEDINŢI doreşte domnului TITOROV ŞTEFAN VALENTIN multă sănătate şi un călduros LA MULŢI ANI!

Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA!