News Mehedinti

AUR LA JUDO PENTRU MEHEDINŢI

AUR LA JUDO PENTRU MEHEDINŢI

Data: 2-7-2014

Campionatul European de Judo rezervat veteranilor s-a disputat la Praga în acest an. Judeţul nostru a fost reprezentat de către antrenoarea de la Clubul Sportiv Municipal DROBETA, LENA STEREA (FOTO) la categoria F3 – 57 de kilograme. Aceasta a cucerit aurul continental după ce a învins-o sâmbătă 28 iunie pe Jaroslava Zahorova din Cehia. În 2013, la ediţia anterioară disputată în capitala Franţei LENA STEREA a câştigat medalia de argint.

Judoka în vârsta de 43 de ani ne-a declarat: “La Praga în acest an am obţinut al patrulea titlu continental, dar cel mai bun rezultat al meu este de fapt al patrulea titlu mondial consecutiv obţinut anul trecut la Abu-Dhabi. Următorul obiectiv este câştigarea celui de-al cincilea titlu mondial, în luna septembrie a acestui an la Malaga. Pentru asta mă pregătesc in fiecare zi şi voi face tot ce tine de mine să câştig şi acest Campionat Mondial”.

LENA STEREA a cucerit patru medalii de aur la Europene şi acelaşi număr de medalii de aur il deţine şi la Campionatele Mondiale, cucerind în ultimii patru ani titluri mondiale consecutive la Budapesta în 2010, la Frankfurt în 2011, în 2012 la Miami, iar anul trecut la Abu-Dhabi.

La această competiţie au mai participat alţi patru sportivi români, Stelică Sălcianu (M8–73 kg), Arnold Palmer (categoria M1–81 kg), Dacian Nicolae Răducan (M2–81 kg) şi Dan Adrian Pandur (categoria M5–60 kg), foto - în dreapta. Acesta din urma a câştigat medalia de bronz după ce a fost învins de Ufuk Erkul din Turcia, dar a reuşit să se impună în faţa lui Vadim Golovko din Ucraina în meciul pentru locul al treilea.

foto-text: PETRE VIRGIL VUCEA