News Mehedinti

CEL MAI PUTERNIC TURNEU INTERNAŢIONAL DE JUNIORI DIN ORAŞUL NOSTRU STĂ SĂ ÎNCEAPĂ

CEL MAI PUTERNIC TURNEU INTERNAŢIONAL DE JUNIORI DIN ORAŞUL NOSTRU STĂ SĂ ÎNCEAPĂ

Data: 23-6-2016
INTERNAŢIONAL STARS TOURNAMENT este o competiţie rezervată pentru copii şi juniori, organizată la două categorii de vârstă, la U 11 ani şi U 13 ani. În organizarea Asociaţiei Club Sportiv LUCEAFĂRUL Drobeta Turnu Severin în parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin acest turneu este la a două ediţie, prima având loc în premieră în vara anului trecut pe 19, 20 şi 21 iunie 2015 pe Stadionul Municipal din oraşul de pe Dunăre, iar în acest an se va desfăşura pe aceeaşi arenă pe 24, 25 şi 26 iunie.
 
La cele două categorii de vârstă vor participa echipele clubului organizator alături de echipe din Serbia şi din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Timiş şi Constanţa. Astfel, la U 11, din grupa A fac parte LUCEAFĂRUL Dtobeta, CS Universitatea Craiova, FK Djerdap Kladovo şi LPS Tg. Jiu, iar grupa B este compusă din Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, LPS Banatul Timişoara, CSS Slatina şi OFK Boban Negotin. La U 13 se vor duela în grupa A LUCEAFĂRUL Drobeta, Dynamic Craiova, FK Djerdap Kladovo şi Kinder ML Tg. Jiu, iar Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, Pandurii Tg. Jiu, CSS Slatina şi OFK Boban Negotin vor juca în grupa B.
 
Meciurile juniorilor vor avea loc sâmbătă şi duminică pe stadionul Municipal cu începere de la ora 09:00, festivitatea de premiere va fi duminică la ora 19:40, iar în după-amiază zilei de vineri va avea loc festivitatea de deschidere, urmată de un meci amical old-boys între antrenorii şi conducătorii tuturor echipelor participante, după care va avea loc şedinţa tehnică şi cină festivă, exact aşa cum procedează cluburile care se respectă şi vor să facă performanţă.
 
Foarte ocupat cu punerea la punct a tuturor aspectelor şi detaliilor acestui turneu, manager-ul ACS LUCEAFĂRUL Drobeta ne-a declarat următoarele: "Acest turneu de fotbal este unul din multiplele evenimente sportive organizate de către noi în parteneriat cu Consiliul Local Drobeta şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, dar şi cu diverse societăţi generoase cărora le suntem recunoscători pentru întreagă implicare. Pe durata acestei competiţii juvenile la care vor participa 16 cluburi din Serbia şi România ne propunem că fotbalul să fie limbajul comun şi spiritul de fair-play să nu lipsească nici un moment. În urmă cu un an a fost pentru prima dată când în Severin s-a desfăşurat un turneu internaţional de fotbal tot sub organizarea noastră şi ne dorim să ducem această tradiţie mai departe an de an. Mulţumim tuturor cluburilor pentru participare şi vreau să menţionez că în fiecare meci se va da o luptă aprigă, toate echipele sunt valoroase, printre cele 16 înscrise sunt două vicecampioane naţionale, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi la U 13 ani şi CS Universitatea Craiova la U 11 ani, de asemenea campioane judeţene la U 13 ani unde se regăseşte şi clubul nostru alături de Pandurii Tg. Jiu şi Dynamic Craiova, iar sârbii de la OFK Boban Negotin au 3 jucători selecţionaţi la naţională U 13 ani a ţării lor. Pe această cale transmit participanţilor mult succes şi invit toţi iubitorii de fotbal din oraşul nostru să ia parte la acest important eveniment pentru că vor avea ce să vadă şi cu siguranţă vor pleca de la stadion încântaţi de către micuţii fotbalişti", a conchis Alexandru SITARU, cel care este manager la cel mai important club de copii şi juniori din Drobeta Turnu Severin, club patronat de către singurul arbitru de Liga I din Mehedinţi, şi anume, de către Marian BALACI.
 
 
Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA