News Mehedinti

 FOSTUL

FOSTUL "MINER" ADELIN FĂINIŞI ŞI-A GĂSIT UN NOU ANGAJAMENT

Data: 30-1-2015

Mijlocaş de meserie, Adelin FĂINIŞI şi-a găsit echipă, după ce la finalul turului şi-a reziliat contractul cu divizionara secundă FC Caransebeş. Cu nou promovata Sporting Roşiorii de Vede a semnat un contract valabil optsprezece luni, iar formaţia antrenată de Cristi NEGRU ocupă locul nouă în seria a III-a a ligii terţe din ţara noastră. La Roşiori, Adelin FĂINIŞI îl va avea coleg pe fostul său coechipier de la CS Minerul Mehedinţi Valea Copcii, Ionel LĂTEA. Atacantul din Vânju Mare evoluează la Sporting din vara anului 2014, iar în ultimele patru sezoane a jucat pentru FCM Alexandria în Liga a III-a şi Liga a IV-a din Teleorman.

Adelin FĂINIŞI regretă despărţirea de FC Caransebeş, dar mai ales de Liga a II-a. "La început a fost bine, tehnicianul Sorin BĂLU m-a titularizat în trei partide, dar uşor uşor n-am mai avut parte de încredere. Într-un fel, îmi pare rău că nu am făcut parte deloc din planurile noului antrenor, Alin ARTIMON. Nu mi s-a oferit nici o şansă din partea dânsului, am fost marginalizat complet şi este normal să am regrete, dar mai sunt şi momente de acest gen în viaţa unui fotbalist. Acum mă gândesc la noua echipă şi mă pregătesc cât mai bine pentru a avea rezultate bune în returul campionatului, atât individuale, dar şi cu echipa. Sper să ne clasăm cât mai sus şi să fac jocuri foarte bune, vreau să revin cât mai repede în liga secundă", a spus mijlocaşul.

Fotbalistul severinean regretă situaţia fostei sale echipe, CS MINERUL MEHEDINŢI 2010, cu care a promovat în iunie 2014 în Liga a III-a după disputarea meciului de baraj şi este uimit de situaţia sportului din judeţul nostru. "Nu mă aşteptam ca singura echipă de seniori ce reprezintă judeţul Mehedinţi pe harta sportului naţional să fie marginalizată de autorităţile locale şi de toţi oamenii de afaceri. Aş fi revenit cu drag la echipă pentru acest retur, dar din păcate se va desfiinţa, am discutat cu secretarul clubului chiar zilele trecute şi mi-a spus că oblonul este tras, mai trebuie doar să închidă lacătul. Este mare păcat, sunt sigur că dacă s-ar dori şi ar fi interes pentru sport din partea Consiliului Local şi nu numai, ar putea fi găsite multe soluţii, dar nu se vrea, la noi sportul este de folos doar în campaniile electorale, iar dacă cel implicat nu are nici un avantaj personal nu îl interesează", a conchis Adelin FĂINIŞI.

Teleormănenii sunt familiarizaţi cu fotbaliştii mehedinţeni, astfel, la această echipă, au mai evoluat Gigi PAIS, Viorel MORARU, Alexandru DODOACĂ sau Ionuţ SÂRBU, fie pe când activau în Liga a IV-a, fie în Liga a III-a. O perioadă banca tehnică a fost asigurată de fostul internaţional originar din Gârla Mare, Costin Florin ŞOAVĂ, acesta având postura de antrenor-jucător.

FĂINIŞI OCTAVIAN-ADELIN:

Poziţie: Mijlocaş dreapta;

Data naşterii: 27.09.1993, în Drobeta Turnu Severin;
Naţionalitate: Română;
Constituţie: 1,75 m şi 68 kg;
Data primei legitimări: 29.09.2006;
Carieră: CS Termo Dr. Tr. Severin(Juniori), FC Diesel Dr. Tr. Severin(Juniori), CS Minerul Mehedinți(Liga a III-a), CS Termo Dr. Tr. Severin(Liga a III-a), CSS Dr. Tr. Severin(Juniori Republicani), CS Minerul Mehedinți 2010(Liga a IV-a), FC Caransebeş(Liga a II-a).

Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA