News Mehedinti

FOTO - NOUA ECHIPĂ DE FOTBAL A SEVERINULUI S-A REUNIT CU GÂNDURI MARI!

FOTO - NOUA ECHIPĂ DE FOTBAL A SEVERINULUI S-A REUNIT CU GÂNDURI MARI!

Data: 10-7-2014

Aşa cum ziarul nostru a prezentat şi într-un articol anterior, în şedinţa de marţi 08 iulie, a Consiliului Local s-a votat asocierea privind susţinerea echipei de fotbal CS MINERUL MEHEDINŢI 2010.

Asocierea cu Primăria Municipiului şi cu Consiliul Judeţean Mehedinţi par să devină realitate. Reprezentanţii Primăriei Drobeta Turnu Severin, împreună cu Consiliul Judeţean si Exploatarea Minieră Mehedinţi vor sprijini Clubul Sportiv MINERUL MEHEDINŢI 2010 care va reprezenta judeţul pe harta fotbalului naţional, iar acest parteneriat nu va permite nici uneia dintre părţi să deţină puterea, fiecare având procentaj egal și anume 33%. Cel care în vechea organigramă a fost vicepreşedinte, Rafael-Norocel Ciorăscu, iar pe viitor va fi membru în Consiliul de Administraţie a declarat: “Este mai bine cu acest parteneriat în trei, împreună cu Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, aşa cum este şi la echipa de Liga I Pandurii Târgu-Jiu. În principiu eu sunt de parere că ne-am înţeles. Un lucru favorabil este că a fost de acord şi preşedintele Consiliului Judeţean. Cu siguranţă este mai  bine ca una din părţi să nu aibă majoritate la club, iar dacă echipa va beneficia de un buget corespunzător, promovarea dorită de autorităţi se poate realiza. Avem un lot valoros şi nu mai este nevoie de foarte multe achiziţii!”

CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 s-a reunit miercuri după-amiază, 09 iulie, de la ora 17.30, iar prima întâlnire a avut loc la Stadionul MUNICIPAL. La reunirea lotului au fost prezenţi reprezentanţi din partea celor trei asociaţi. Cu toate că edilul Constantin Gherghe nu a fost prezent, viceprimarul Romulus Vâlcu din partea primăriei, împreună cu domnul Aladin Georgescu cel care conduce sub titulatură interimară Consiliul Judeţean Mehedinţi şi nu în ultimul rând noua conducere sportivă a clubului, au vorbit fotbaliştilor şi şi-au luat angajamentul că pretenţiile Ligii a III-a vor fi asigurate, dar şi aşteptările dumnealor vor fi pe măsură şi destul de măreţe. Ultimele detalii şi amănunte vor fi puse la punct în cel mai scurt timp de noul Consiliu de Administratie, iar semnarea actelor necesare este doar o formalitate. Obiectivele urmărite sunt îndrăzneţe, iar oficialii clubului promit şi întăriri.

Conducerea clubului va fi asigurată pe partea sportivă de vechea gardă, fostul secretar general Mihai Topală va fi preşedinte, iar funcţiile de Director Administrativ şi Director Sportiv vor fi ocupate tot de Florin Udrea, respectiv Gheorghe Doinea. În continuare echipa va fi antrenată de cel care a fost principalul artizan al promovării în Liga a III-a, şi anume antrenorul-jucător Cristian Boboescu, urmând ca Consiliul de Administraţie sa stabilească pe parcurs întreaga organigramă. 

Pregătiri pentru marele debut din 16 iulie

Noua echipă a Severinului îşi va disputa meciurile oficiale de pe teren propriu pe cel mai modern stadion din judeţ, debutul pe Municipalul severinean fiind cel mai probabil miercuria viitoare. Pe data de 16 iulie de la ora 17:00 vom disputa meciul din primul tur al Cupei României, cel mai probabil pe teren propriu, posibili adversari pentru echipa oraşului nostru fiind una din reprezentantele judeţelor limitrofe ce activează în Liga a III-a. Clubul a mai evoluat pe Stadionul MUNICIPAL, terminând sezonul 2006-2007 pe locul al treilea din seria a IV-a a Ligii a III-a.

Odată cu reunirea lotului, Cristian BOBOESCU a efectuat şi primul antrenament în vederea pregătirii pentru noul sezon competiţional. Acesta s-a arătat încântat de noul proiect, spunând: ”Sunt optimist şi în acelaşi timp şi puţin sceptic până când toate lucrurile vor fi puse la punct, sper să nu se repete istoria defunctei FC Drobeta, care în sezonul 2010-2011 a rezistat doar un tur de campionat în Liga a III-a. S-a pornit la fel, cu gânduri de promovare şi în timp ce noi ne pregăteam pentru retur în cantonamentul de la Donji Milanovac, echipa Gaz Metan CFR Craiova a fost adusă la Severin, iar noi am fost daţi la o parte si nu a mai interesat pe nimeni!” La apelul tehnicianului şi al staff-ului său au raspuns prezent 17 fotbalisti, fiind un singur absent motivat. Echipa va pornii cu lotul ce a câştigat meciul de baraj, urmând cu siguranţă să se alăture şi alte nume noi. Primul antrenament după vacanţă s-a desfăşurat pe Stadionul MUNICIPAL, fotbaliştii având ca temă principală reacomodarea la efort.

LOTUL REUNIT:

Portari: Vasile LASCU şi Mirel MANAFU.

Fundaşi: Cristinel BACIU, Bogdan MERLUŢĂ, Alexandru MARINAŞ, Claudiu IORDACHE şi Daniel VLADU (junior).

Mijlocaşi: Florin DRĂCEA(căpitan), Dan DRAGOTESCU, Adelin FĂINIŞI, Laurenţiu PRUNDEANU, Andrei ENEA, Marius CIOABĂ şi juniorul Ştefan RASCOTĂ.

Atacanţi: Cristian BOBOESCU, Mario PORCESCU şi Ionuţ MANDA.

A lipsit doar fundaşul Robert ILINCA, care a fost absent motivat.

Text-fotot: PETRE VIRGIL VUCEA