News Mehedinti

Gigi Becali a fost astăzi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Gigi Becali a fost astăzi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare


Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie a decis, astăzi, condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul în care omul de afaceri este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul.

George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei CurÅ£i de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul. 

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Åžtefan FănuÅŸ Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae DumitraÅŸcu ÅŸi Marcel Popa, instigaÅ£i de George Becali, acÅ£ionând împreună ÅŸi folosind violenÅ£a, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinÅ£ei lor, într-un local din oraÅŸul Voluntari, judeÅ£ul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore ÅŸi supunându-le la suferinÅ£e fizice ÅŸi psihice. 

De asemenea, inculpaÅ£ii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraÅ£ii prin care recunoÅŸteau comiterea unei infracÅ£iuni. 

"S-a mai reÅ£inut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalÅ£i inculpaÅ£i în acÅ£iunea acestora de sechestrare a părÅ£ilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliÅ£ist", susÅ£in anchetatorii.