News Mehedinti

Gigi Becali a fost astăzi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Gigi Becali a fost astăzi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, astăzi, condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul în care omul de afaceri este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul.

George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul. 

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. 

De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni. 

"S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist", susţin anchetatorii.