News Mehedinti

ÎN PRIMUL TUR DIN CUPA ROMÂNIEI TIMIŞOREANA - EDIŢIA 2015-2016 PARTICIPĂ ŞI DOUĂ ECHIPE MEHEDINŢENE

ÎN PRIMUL TUR DIN CUPA ROMÂNIEI TIMIŞOREANA - EDIŢIA 2015-2016 PARTICIPĂ ŞI DOUĂ ECHIPE MEHEDINŢENE

Data: 9-7-2015

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a votat formatul Cupei României, ediția 2015-2016, acolo unde judeţul nostru este reprezentat de două echipe, defuncta CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 şi CS Pandurii Cerneţi. ''Minerii'' mehedinţeni au participat în turul campionatului 2014-2015 al Ligii a III-a, seria a IV-a, iar cei de la CS Pandurii Cerneţi, sunt câştigătorii Cupei României - Faza Judeţeană, ediţia 2014-2015. În prima fază a Cupei României sunt implicate cele 42 de câştigătoare ale Cupei României - Faza Judeţeană din sezonul competiţional 2014-2015, plus alte 42 de echipe din Liga a III-a, clasate în a doua jumătate a clasamentului în ediţia de campionat 2014-2015. Faza a II-a a Cupei României este programată să aibă loc tot miercuri, pe 29 iulie 2015, meciurile începând de la ora 17:30.

Primul tur al Cupei României va începe miercuri, 15 iulie, de la ora 17:30, iar echipa noastră ar fi trebuit să se deplaseze în capitala Banatului pe Stadionul Tehnomet, adversari fiind mai mult titraţii de la FC Ripensia Timişoara. Bănăţenii vor câştiga partida la masa verde şi se vor califica automat în turul al doilea.

Din păcate, echipa noastră nu a mai putut continua parcursul în eşalonul terţ din probleme financiare, neimplicarea Consiliului Local si implicit a Primăriei Municipiului nostru şi puţina suţinere venită din partea Exploatării Miniere Mehedinţi şi a Consiliului Judeţean Mehedinţi şi-au spus cuvântul. Ultima evoluţie a echipei noastre la acest nivel a avut loc pe 14 noiembrie 2014, când am pierdut pe teren propriu cu scorul de 2 la 1 în favoarea celor de la CS FC Hunedoara, în penultima etapă a turului Ligii a III-a. Am încheiat prima parte a sezonului pe locul 10 din 13 participante, iar la finalul turulului am aruncat prosopul şi ne-am retras din întrecere, rigorile şi costurile fiind mult mai mari decât cele ale campionatului judeţean, iar suţinere şi interes nu a existat din partea nimănui, acesta fiind motivul numărul unu că nu avem nici o echipă de seniori la nivel naţional la nici un sport. Este o mândrie, sunt de felicitat diriguitorii administraţiei locale şi judeţene pentru aceste ''performanţe'', să o ţină tot aşa! În Mehedinţi nu există sport, cultură, suntem pe primul loc la şomaj şi multe alte aspecte negative, dar în schimb ne putem mândri cu o impresionantă colecţie de platani, pavele frumos colorate, băncuţe, trandafiri şi nu numai, toate acestea la supra preţ, costurile fiind suportate de cetăţeni desigur.

Pandurii din Cerneţi vor întâlni pe teren propriu formaţia doljeană CS Podari. Site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor arată că meciul se va disputa pe Stadionul TERMO din Dr. Tr. Severin miercuri, 15 iulie de la ora 17:30. Formaţia mehedinţeană nu va avea un meci uşor, fotbaliştii de la Podari sunt antrenaţi de fostul secund al Universităţii Craiova, Dragoş BON şi sunt nişte adversari dificili, aceştia au încheiat seria a III-a a campionatului Ligii a III-a pe locul 9. CS Pandurii Cerneţi a reuşit eventul la nivel judeţean în sezonul recent încheiat, câştigând Cupa României - Faza Judeţeană cu scorul de 3 la 1 împotriva celor de la AS Recolta Dănceu, dar acest rezultat a fost umbrit de cele două meciuri împotriva celor de la CSU II Craiova, de la barajul de promovare în Liga a III-a ce s-au disputat tur-retur la sfârşitul lunii iunie. Dacă în meciul tur, jucat pe Stadionul EXTENSIV din Craiova echipa a doua a celor de la CSU a învins Pandurii din Cerneţi cu 4 la 0, în meciul retur disputat pe Stadionul TERMO din Dr. Tr. Severin doljenii au marcat de două ori mai mult şi au învins cu 8 la 0, scorul la general fiind 12 la 0 în favoarea celor de la CSU II Craiova, aceasta fiind şi cea mai clară promovare în Liga a III-a din acest an.

Desfăşurarea celor 42 de partide din primul tur al competiţiei knock-out o puteţi urmări pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal şi în presa sportivă.

Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA!