News Mehedinti

INTERVIU CU MARIAN BALACI - DEZVÄ‚LUIRI EMOÅ¢IONANTE DESPRE CEL MAI PUTERNIC CLUB DE COPII ÅžI JUNIORI DIN DROBETA TURNU SEVERIN

INTERVIU CU MARIAN BALACI - DEZVÄ‚LUIRI EMOÅ¢IONANTE DESPRE CEL MAI PUTERNIC CLUB DE COPII ÅžI JUNIORI DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Data: 19-10-2015

Astăzi dorim să vă facem cunoscută pasiunea unor oameni pentru sport cu bucuriile, cu greutăţile, dar ÅŸi cu munca  de zi cu zi fără de care nu ar fi ajuns până aici.

Este vorba despre CLUBUL SPORTIV LUCEAFÄ‚RUL DROBETA, al cărui preÅŸedinte, Marian BALACI, ne va spune mai multe despre proiectele lor. MenÅ£ionăm faptul că Marian este ÅŸi arbitru de fotbal în Liga I din anul 2009 ÅŸi un bun exemplu pentru cei care doresc să îmbrăţiÅŸeze această frumoasă meserie, mai ales că este singurul arbitru pe care judeÅ£ul MehedinÅ£i l-a dat în ultimii 40 de ani fotbalului mare din Å£ară noastră.

NEWS MEHEDINÅ¢I: Bună ziua domnule Balaci, ce ne puteÅ£i spune despre activitatea clubului dumneavoastră?

Marian BALACI: Bună ziua ÅŸi vă mulÅ£umesc pentru interes. Muncim în fiecare zi pentru ca mâine să fim mai buni decât astăzi, să avem condiÅ£ii mai bune ÅŸi să ajungem fiecare acolo unde ne-am propus.

NEWS MEHEDINÅ¢I: Cum va venit ideea să înfiinÅ£aÅ£i un club de copii ÅŸi juniori în Drobeta Turnu Severin?

Marian BALACI: AÅŸa cum este ÅŸi deviza clubului nostru, "DIN DRAGOSTE PENTRU FOTBAL", precum ÅŸi din pasiunea pe care o port acestui minunat sport, pentru că fotbalul mie personal mi-a dat totul, iar dacă nu ar fi fost fotbalul ÅŸi arbitrajul nu aÅŸ fi ajuns unde sunt acum, înconjurat de sute de copii, părinÅ£i, precum ÅŸi de oameni la fel de pasionaÅ£i ÅŸi devotaÅ£i ca mine.

Acum cinci ani era imperios necesar deschiderea unui club privat de copii ÅŸi juniori, mai ales că fotbalul la acest nivel era aproape mort. Mă bucur că între timp am fost un exemplu bun ÅŸi pentru alÅ£ii, astfel încât astăzi stăm mai bine decât în 2010 la acest nivel, respectiv cel juvenil.

NEWS MEHEDINÅ¢I: Ce aÅ£i reuÅŸit în aceÅŸti cinci ani de când a luat naÅŸtere Clubul Luceafărul?

Marian BALACI: În primul rând am reuÅŸit să schimbăm mentalitatea, să îi facem pe oameni să înÅ£eleagă că doar prin sport poÅ£i avea o viaţă mai sănătoasă ÅŸi mai multe ÅŸanse de a reuÅŸi. Apoi sunt condiÅ£iile materiale pe care am reuÅŸit să le oferim copiilor noÅŸtri :

NEWS MEHEDINÅ¢I: Care sunt problemele cu care va confruntaÅ£i?

 

Marian BALACI: În primul rând cu lipsa unei baze sportive mari cu teren sintetic în Drobeta Turnu Severin, precum ÅŸi cu lipsa unei baze sportive acoperită pentru sezonul rece.

În al doilea rând cu faptul că unii încearcă să facă concurenţă într-un mod cu totul lipsit de profesionalism, culminând cu faptul că la vârstă când aceÅŸti micuÅ£i trebuie să facă saltul la juniori republicani sunt lăsaÅ£i de izbeliÅŸte. Ce nu înÅ£eleg ei este faptul că mai întâi de toate trebuie să investeÅŸti în infrastructură, lucru care ar fi foarte benefic pentru toată lumea ÅŸi abia după aceea să începi să pui condiÅ£ii. GândiÅ£i-vă că o academie sau o ÅŸcoală de fotbal trebuie să le asigure copiilor pe lângă competiÅ£ii ÅŸi educaÅ£ie, cazare, masă ÅŸi multe altele, lucruri pe care doar un singur om le poate face în momentul acesta în România, renumitul Gheorghe HAGI. AÅŸa părinÅ£ii sunt induÅŸi în eroare cu vorbe frumoase ÅŸi promisiuni, încât se vor trezi la 14 ani ai copiilor că variantele s-au terminat ÅŸi trebuie să o ia de la capăt în altă parte, astfel pierzând câÅ£iva ani degeaba. Tocmai din acest punct de vedere clubul nostru încearcă să aibe o infrastructură cât mai bine pusă la punct, încât cheltuiala atât a clubului, cât ÅŸi a copilului să fie una mai mică atunci când vom fi la juniori republicani, astfel încât părinÅ£ii să nu aibe costuri foarte mari când vor ajunge la acest nivel, aÅŸa cum se întâmplă în alte părÅ£i în acest moment.

NecunoaÅŸterea regulamentelor în vigoare, precum ÅŸi nerespectarea acestora duc uneori la o scădere a competiÅ£iilor, precum ÅŸi la unele exemple negative la care aceÅŸti micuÅ£i sunt obligaÅ£i să asiste, fără a aduce nimic bun în creÅŸterea sănătoasă a lor pe viitor.

Cam acestea ar fi problemele cu care ne confruntăm zi de zi, depunem eforturi mari pentru a trece peste ele ÅŸi de multe ori orgoliul ÅŸi pasiunea unor oameni, duse la extreme, îÅ£i lasă un gust amar, dar cu timpul sunt convins că vor înÅ£elege că aÅŸa nu se mai poate, mai ales că părinÅ£ii uÅŸor uÅŸor înÅ£eleg despre ce este vorba în acest fenomen ÅŸi acÅ£ionează în interesul copiilor lor.

NEWS MEHEDINÅ¢I: Care sunt proiectele dumneavoastră de viitor?

Marian BALACI: AÅŸa cum am mai spus în repetate rânduri, la anul vom avea cu siguranţă un teren sintetic acoperit pentru sezonul rece ÅŸi sper eu cât mai curând unul mare în Drobeta Turnu Severin, lucru foarte important pentru oraÅŸul nostru ÅŸi pentru viitorul fotbalului mehedinÅ£ean.

Realizarea unui proiect la nivel naÅ£ional pentru o competiÅ£ie la copiii cu vârste de 5, 6, 7 ani, deoarece în acest moment lipseÅŸte cu desăvârÅŸire în anumite perioade ale anului.

Apoi bineînÅ£eles, juniorii republicani, unde sperăm să fim un exemplu ÅŸi o forţă a fotbalului juvenil din Oltenia ÅŸi unde putem să ne măsurăm forÅ£ele cu cele mai bune echipe din zonă ÅŸi din Å£ară, iar de aici să putem face saltul către echipe de seniori atât din Å£ară, cât ÅŸi din străinătate. Cred că abia atunci oamenii din oraÅŸul nostru vor înÅ£elege ÅŸi se vor convinge de toate sacrificiile ÅŸi muncă noastră depusă de-a lungul anilor în folosul acestei mari familii, cum ne place nouă să spunem, ÅŸi anume "FAMILIA LUCEAFÄ‚RUL"!

NEWS MEHEDINÅ¢I: Mai sunt lucruri de adăugat acum când ne apropiem de finalul acestui interviu?

 

Marian BALACI: Despre fotbal cred că am putea vorbi săptămâni întregi fără nici o problema, însă aÅŸ vrea să le mulÅ£umesc pe această cale tuturor ce au făcut posibilă această ascensiune a noastră. În primul rând copiilor pentru efortul depus zilnic ÅŸi pentru bucuria de a juca fotbal, mai ales că nici educaÅ£ia nu trebuie lăsată deoparte ÅŸi astfel câteodată munca este dublată, părinÅ£ilor care fac unele eforturi extraordinare, având în vedere lipsa tot mai mare a timpului ÅŸi uneori chiar a banilor. Tot pe această cale doresc să le mulÅ£umesc autorităţilor locale care au fost ÅŸi vor fi mereu alături de noi când vine vorba despre sport ÅŸi sunt deschiÅŸi întotdeauna atunci când proiectele de anvergură se doresc a fi organizate în oraÅŸul nostru ÅŸi în interesul acestor copii. Însă cel mai mult doresc să le mulÅ£umesc prietenilor ÅŸi colegilor mei pentru toată muncă depusă, fără de care nu aÅŸ fi reuÅŸit să realizez atâtea lucruri frumoase. Sunt mândru că toÅ£i iubesc aceÅŸti copii că ÅŸi cum ar fi ai lor de acasă. Åži aici este vorba despre cei care formează staff-ul administrativ ÅŸi tehnic.

 

Alexandru SITARU – Manager General;

Petre Virgil VUCEA – Director Sportiv;

Cosmin MUNTEANU – Antrenor cu portarii ÅŸi implicat în probleme organizatorice;

Gheorghe GÄ‚DÄ‚LEANU – Antrenor grupa 2004;

Cristian CHIRIŢĂ – Antrenor grupa 2002 ÅŸi 2006;

Alexandru MLADIN – Antrenor grupa 2003 ÅŸi 2010&2011;

Daniel ISPAS – Antrenor grupa 2007;

Ovidiu PÄ‚TRULESCU – Antrenor grupa 2009;

Alin RAPCEA – Antrenor grupa 2005 ÅŸi 2008;

Relu ZAMFIROIU – Filiala OrÅŸova;

Cosmin TÄ‚EREL – Filiala Vj. Mare;

Fiind singur la părinÅ£i, mărturisesc că aceÅŸtia sunt precum fraÅ£ii mei, fac parte din familia mea ÅŸi indiferent de problemele ÅŸi greutăţile întâmpinate vom trece împreună peste ele. Cred că ÅŸi acesta este lucrul care ne-a făcut să reuÅŸim până acum ÅŸi singurul nostru Å£el comun, precum o spune ÅŸi deviza clubului nostru, "DIN DRAGOSTE PENTRU FOTBAL".

Domnule Marian BALACI, vă mulÅ£umim petru timpul acordat ÅŸi vă dorim mult succes în toate proiectele dumneavoastră. Vă promitem că o să acordăm o atenÅ£ie sporită CLUBULUI SPORTIV LUCEAFÄ‚RUL DROBETA ÅŸi mai ales acestor copii foarte talentaÅ£i pe care sunt convins că îi veÅ£i duce aclo unde v-aÅ£i propus.

Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA!