News Mehedinti

INTERVIU CU MARIAN BALACI - DEZVĂLUIRI EMOŢIONANTE DESPRE CEL MAI PUTERNIC CLUB DE COPII ŞI JUNIORI DIN DROBETA TURNU SEVERIN

INTERVIU CU MARIAN BALACI - DEZVĂLUIRI EMOŢIONANTE DESPRE CEL MAI PUTERNIC CLUB DE COPII ŞI JUNIORI DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Data: 19-10-2015

Astăzi dorim să vă facem cunoscută pasiunea unor oameni pentru sport cu bucuriile, cu greutăţile, dar şi cu munca  de zi cu zi fără de care nu ar fi ajuns până aici.

Este vorba despre CLUBUL SPORTIV LUCEAFĂRUL DROBETA, al cărui preşedinte, Marian BALACI, ne va spune mai multe despre proiectele lor. Menţionăm faptul că Marian este şi arbitru de fotbal în Liga I din anul 2009 şi un bun exemplu pentru cei care doresc să îmbrăţişeze această frumoasă meserie, mai ales că este singurul arbitru pe care judeţul Mehedinţi l-a dat în ultimii 40 de ani fotbalului mare din ţară noastră.

NEWS MEHEDINŢI: Bună ziua domnule Balaci, ce ne puteţi spune despre activitatea clubului dumneavoastră?

Marian BALACI: Bună ziua şi vă mulţumesc pentru interes. Muncim în fiecare zi pentru ca mâine să fim mai buni decât astăzi, să avem condiţii mai bune şi să ajungem fiecare acolo unde ne-am propus.

NEWS MEHEDINŢI: Cum va venit ideea să înfiinţaţi un club de copii şi juniori în Drobeta Turnu Severin?

Marian BALACI: Aşa cum este şi deviza clubului nostru, "DIN DRAGOSTE PENTRU FOTBAL", precum şi din pasiunea pe care o port acestui minunat sport, pentru că fotbalul mie personal mi-a dat totul, iar dacă nu ar fi fost fotbalul şi arbitrajul nu aş fi ajuns unde sunt acum, înconjurat de sute de copii, părinţi, precum şi de oameni la fel de pasionaţi şi devotaţi ca mine.

Acum cinci ani era imperios necesar deschiderea unui club privat de copii şi juniori, mai ales că fotbalul la acest nivel era aproape mort. Mă bucur că între timp am fost un exemplu bun şi pentru alţii, astfel încât astăzi stăm mai bine decât în 2010 la acest nivel, respectiv cel juvenil.

NEWS MEHEDINŢI: Ce aţi reuşit în aceşti cinci ani de când a luat naştere Clubul Luceafărul?

Marian BALACI: În primul rând am reuşit să schimbăm mentalitatea, să îi facem pe oameni să înţeleagă că doar prin sport poţi avea o viaţă mai sănătoasă şi mai multe şanse de a reuşi. Apoi sunt condiţiile materiale pe care am reuşit să le oferim copiilor noştri :

NEWS MEHEDINŢI: Care sunt problemele cu care va confruntaţi?

 

Marian BALACI: În primul rând cu lipsa unei baze sportive mari cu teren sintetic în Drobeta Turnu Severin, precum şi cu lipsa unei baze sportive acoperită pentru sezonul rece.

În al doilea rând cu faptul că unii încearcă să facă concurenţă într-un mod cu totul lipsit de profesionalism, culminând cu faptul că la vârstă când aceşti micuţi trebuie să facă saltul la juniori republicani sunt lăsaţi de izbelişte. Ce nu înţeleg ei este faptul că mai întâi de toate trebuie să investeşti în infrastructură, lucru care ar fi foarte benefic pentru toată lumea şi abia după aceea să începi să pui condiţii. Gândiţi-vă că o academie sau o şcoală de fotbal trebuie să le asigure copiilor pe lângă competiţii şi educaţie, cazare, masă şi multe altele, lucruri pe care doar un singur om le poate face în momentul acesta în România, renumitul Gheorghe HAGI. Aşa părinţii sunt induşi în eroare cu vorbe frumoase şi promisiuni, încât se vor trezi la 14 ani ai copiilor că variantele s-au terminat şi trebuie să o ia de la capăt în altă parte, astfel pierzând câţiva ani degeaba. Tocmai din acest punct de vedere clubul nostru încearcă să aibe o infrastructură cât mai bine pusă la punct, încât cheltuiala atât a clubului, cât şi a copilului să fie una mai mică atunci când vom fi la juniori republicani, astfel încât părinţii să nu aibe costuri foarte mari când vor ajunge la acest nivel, aşa cum se întâmplă în alte părţi în acest moment.

Necunoaşterea regulamentelor în vigoare, precum şi nerespectarea acestora duc uneori la o scădere a competiţiilor, precum şi la unele exemple negative la care aceşti micuţi sunt obligaţi să asiste, fără a aduce nimic bun în creşterea sănătoasă a lor pe viitor.

Cam acestea ar fi problemele cu care ne confruntăm zi de zi, depunem eforturi mari pentru a trece peste ele şi de multe ori orgoliul şi pasiunea unor oameni, duse la extreme, îţi lasă un gust amar, dar cu timpul sunt convins că vor înţelege că aşa nu se mai poate, mai ales că părinţii uşor uşor înţeleg despre ce este vorba în acest fenomen şi acţionează în interesul copiilor lor.

NEWS MEHEDINŢI: Care sunt proiectele dumneavoastră de viitor?

Marian BALACI: Aşa cum am mai spus în repetate rânduri, la anul vom avea cu siguranţă un teren sintetic acoperit pentru sezonul rece şi sper eu cât mai curând unul mare în Drobeta Turnu Severin, lucru foarte important pentru oraşul nostru şi pentru viitorul fotbalului mehedinţean.

Realizarea unui proiect la nivel naţional pentru o competiţie la copiii cu vârste de 5, 6, 7 ani, deoarece în acest moment lipseşte cu desăvârşire în anumite perioade ale anului.

Apoi bineînţeles, juniorii republicani, unde sperăm să fim un exemplu şi o forţă a fotbalului juvenil din Oltenia şi unde putem să ne măsurăm forţele cu cele mai bune echipe din zonă şi din ţară, iar de aici să putem face saltul către echipe de seniori atât din ţară, cât şi din străinătate. Cred că abia atunci oamenii din oraşul nostru vor înţelege şi se vor convinge de toate sacrificiile şi muncă noastră depusă de-a lungul anilor în folosul acestei mari familii, cum ne place nouă să spunem, şi anume "FAMILIA LUCEAFĂRUL"!

NEWS MEHEDINŢI: Mai sunt lucruri de adăugat acum când ne apropiem de finalul acestui interviu?

 

Marian BALACI: Despre fotbal cred că am putea vorbi săptămâni întregi fără nici o problema, însă aş vrea să le mulţumesc pe această cale tuturor ce au făcut posibilă această ascensiune a noastră. În primul rând copiilor pentru efortul depus zilnic şi pentru bucuria de a juca fotbal, mai ales că nici educaţia nu trebuie lăsată deoparte şi astfel câteodată munca este dublată, părinţilor care fac unele eforturi extraordinare, având în vedere lipsa tot mai mare a timpului şi uneori chiar a banilor. Tot pe această cale doresc să le mulţumesc autorităţilor locale care au fost şi vor fi mereu alături de noi când vine vorba despre sport şi sunt deschişi întotdeauna atunci când proiectele de anvergură se doresc a fi organizate în oraşul nostru şi în interesul acestor copii. Însă cel mai mult doresc să le mulţumesc prietenilor şi colegilor mei pentru toată muncă depusă, fără de care nu aş fi reuşit să realizez atâtea lucruri frumoase. Sunt mândru că toţi iubesc aceşti copii că şi cum ar fi ai lor de acasă. Şi aici este vorba despre cei care formează staff-ul administrativ şi tehnic.

 

Alexandru SITARU – Manager General;

Petre Virgil VUCEA – Director Sportiv;

Cosmin MUNTEANU – Antrenor cu portarii şi implicat în probleme organizatorice;

Gheorghe GĂDĂLEANU – Antrenor grupa 2004;

Cristian CHIRIŢĂ – Antrenor grupa 2002 şi 2006;

Alexandru MLADIN – Antrenor grupa 2003 şi 2010&2011;

Daniel ISPAS – Antrenor grupa 2007;

Ovidiu PĂTRULESCU – Antrenor grupa 2009;

Alin RAPCEA – Antrenor grupa 2005 şi 2008;

Relu ZAMFIROIU – Filiala Orşova;

Cosmin TĂEREL – Filiala Vj. Mare;

Fiind singur la părinţi, mărturisesc că aceştia sunt precum fraţii mei, fac parte din familia mea şi indiferent de problemele şi greutăţile întâmpinate vom trece împreună peste ele. Cred că şi acesta este lucrul care ne-a făcut să reuşim până acum şi singurul nostru ţel comun, precum o spune şi deviza clubului nostru, "DIN DRAGOSTE PENTRU FOTBAL".

Domnule Marian BALACI, vă mulţumim petru timpul acordat şi vă dorim mult succes în toate proiectele dumneavoastră. Vă promitem că o să acordăm o atenţie sporită CLUBULUI SPORTIV LUCEAFĂRUL DROBETA şi mai ales acestor copii foarte talentaţi pe care sunt convins că îi veţi duce aclo unde v-aţi propus.

Articol scris de PETRE VIRGIL VUCEA!