News Mehedinti

Jucătorii români de tenis se pregătesc de US Open

Jucătorii români de tenis se pregătesc de US Open

Data: 24-8-2013
Ultimul turneu de grand-slem al anului va debuta luni în complexul Billie Jean King din Flushing Meadows–Corona Park, New York. 6 fete și 2 băieți din România sunt calificați pe tabloul principal de simplu.
 
Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată jucătoare de tenis din țara noastră și a fost desemnată cap de serie numărul 19, urmând a întâlnii în primul tur o jucătoare venită din calificări. Sorana a avut un parcurs bun în turneele pe hard-ul nord-american, bifând semifinalele turneului de la Stanford, sferturi de finală la Washington și o finală în turneul Premier I de la Toronto (fiind învinsă de Serena Williams). Simona Halep, este și ea cap de serie numărul 21, ea ajungând în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati (învinsă  tot de Serena Williams) și semifinalele turneului de la New Haven (turneu încă în desfășurare). Simona o va întâlnii în primul tur pe britanica Heather Watson. Monica Niculescu va juca împotriva jucătoarei din Kazahstan, Galina Voskoboeva, Irina Begu împotriva polonezei Urszula Radwanska, Alexandra Cadanțu contra unei jucătoare venite din calificări, iar Alexandra Dulgheru contra americancei Varvara Lepcenko.
 
Pe tabloul masculin, nu avem jucători cap de serie, însă Victor Hănescu va juca împotriva argentinianului Leonardo Mayer (iar dacă îl va învinge, ar putea juca în turul 2 contra deținătorului titlului de anul trecut, britanicul Andy Murray), iar Adrian Ungur îl va întâlnii pe francezul Gael Monfils.
 
România a mai avut 3 reprezentanți în calificări: la băieți, Marius Copil (cap de serie 12), învins în primul tur de cehul Jan Hernych, iar la fete pe Cristina Dinu, învinsă de croata Tereza Mrdeza în primul tur, dar și pe Cristina-Andreea Mitu, învinsă în turul 2 de portugheza Maria João Koehler (cap de serie 18).
 
Adrian Păcurariu
 
Foto: soranacirstea.org