News Mehedinti

Mâine se dispută pe stadionul municipal din Drobeta Turnu Severin, meciul dintre FC Universitatea Craiova şi FC Petrolul Ploieşti

Mâine se dispută pe stadionul municipal din Drobeta Turnu Severin, meciul dintre FC Universitatea Craiova ÅŸi FC Petrolul PloieÅŸti

Data: 24-9-2013

170 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi JudeÅ£ean MehedinÅ£i ÅŸi Grupării de Jandarmi Mobile ,,FraÅ£ii BuzeÅŸti” Craiova,  vor fi angrenaÅ£i în asigurarea ordinii ÅŸi siguranÅ£ei publice  cu prilejul disputării meciului  de fotbal dintre echipele FC Universitatea  Craiova- FC Petrolul PloieÅŸti.

Jandarmii  vor acÅ£iona pentru păstrarea climatului de ordine ÅŸi siguranţă publică la partida de fotbal ce se va disputa pe stadionul municipal din Drobeta Turnu Severin, miercuri, 25 septembrie, începând cu ora 20.30. Meciul este catalogat cu grad preliminar ridicat de  risc, jandarmii vor fi prezenÅ£i atât în zona imediată ÅŸi apropiată a arenei sportive cât ÅŸi pe traseele învecinate.

Jandarmii le reamintesc spectatorilor că pe timpul desfăşurării meciului, se interzice comercializarea băuturilor alcoolice în imediata apropiere a arenei sportive. De asemenea, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torÅ£e, ori alte obiecte ce pot fi folosite la actiuni de tulburare a ordinii publice sau care  pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afiÅŸarea de inscripÅ£ii care incită la ură naÅ£ională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel ÅŸi la violenţă publică.

Premergător desfăşurării partidei de fotbal, jandarmii continuă acÅ£iunile preventive din cadrul campaniei de prevenire ÅŸi combatere a violenÅ£ei în sport  intitulate ,,Alege să fii fair play! ViolenÅ£a nu îÅ£i ajută echipa favorită”, prin informarea suporterilor cu privire la prevederile legislative, comportamentul ce trebuie manifestat pe timpuldesfăşurării competiÅ£iilor sportive ÅŸi măsurile coercitivecare se aplică în cazul încălcării normelor de reglementare a acestor activităţi.