News Mehedinti

Măsuri de ordine publică la  meciul de fotbal CS Turnu Severin- SC Vaslui

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal CS Turnu Severin- SC Vaslui

Data: 3-4-2013

Aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fraţii Buzeşti Craiova”,  vor asigura măsurile de ordine  publică la meciul de fotbal dintre echipele CS Turnu Severin-SC Vaslui, ce se va disputa pe stadionul municipal, vineri 5 aprilie 2013, începând cu ora 21.30,  meci catalogat cu grad mediu de risc. Organizatorii au pus în vânzare 3000  bilete, accesul publicului spectator este permis în stadion  începând cu ora 20.00.

Jandarmii le reamintesc spectatorilor că  pe timpul desfăşurării meciului, se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a arenei sportive. De asemenea în incinta arenei sportive, este interzis accesul persoanelor care se află în stare de ebrietate, sau care se află sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanţe toxice, halucinogene, cuţite, pumnale, şişuri, ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire.

Publicul nu are acces pe suprafaţa de joc sau în zona vestiarelor.

Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări der orice fel şi la violenţă publică.

Spectatorilor le este interzis să  escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor, să arunce asupra celorlalţi spectatori, oficiali sau jucători a precum şi în direcţia suprafeţei de joc  cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive care murdăresc, să refuze părăsirea imediată a arenei sportive, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordin.

Având in vedere condiţiile meteo prognozate pentru data disputării partidei de fotbal, organizatorul competiţiei sportive  a stabilit că accesul în stadion a spectatorilor este pemis  doar cu umbrele care se pot plia. 

Zece  suporteri, dintre care nouă  ai echipei SC Vaslui  şi  unul  de la echipa CS Severin au interdicţie de a participa la meciul de fotbal, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion, în caz contrar ei riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de unu la doi ani, care se adaugă la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.