News Mehedinti

Medaliată la Campionatul de Atletism și cros organizat de către MAI

Medaliată la Campionatul de Atletism și cros organizat de către MAI

Data: 25-6-2013

O poliţistă de frontieră din Mehedinti a câştigat  titlul de campioană naţională la proba  de 800  metri plat la campionatul de atletism şi cros organizat  de Ministerul Afacerilor Interne.

În urmă cu o săptămână poliţista de frontieră a urcat pe podium obtinând locul III la Campionatul de cros al poliţiştilor desfăşurat la Varna în Bulgaria.

Săptămâna trecută  în municipiul  Constanţa a avut loc Campionatul de Atletism şi Cros organizat de Ministerul Afacerilor  Interne la care au participat cei mai buni  poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri;  campioni  la atletism din structurile operative ale ministerului .

Din echipa Poliţiei de Frontieră Române a făcut parte şi agentul  principal Achimescu Paula, poliţistă de frontieră în cadrul din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin. La competiţia de 800 de metri plat - fete  desfăşurată pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanţa aceasta s-a  clasat pe locul I .

De altfel în urmă cu o săptămână  ag.pr. Achimescu Paula a obţinut locul III  la proba de 4000 de metri cros în cadrul Campionatului Balcanic de Cros al Poliţiştilor desfăşurat în localitatea Varna din Bulgaria. Aceasta este o participantă activă la  competiţiile de atletism de aproximativ 8 ani obţinând mereu locuri pe podium la concursurile naţionale şi regionale. Numai în ultimele două luni poliţista de frontieră a  participat la următoarele competiţii obţinând locuri pe podium: FOREST RUN CERNICA locul II, CROSUL FIRMELOR TIMIŞOARA  locul I, CROSUL TENARIS SILCOTUB ZALĂU locul II,  CROSUL MONTAN TRAIL RACE Baile Felix locul I .

Este angajată din sursă externă, lucrează în Poliţia de Frontieră Română de 8 ani şi urmează cursurile Şcolii  Naţionale de Antrenori – secţia atletism .

La competiţiile  de atletism participă cei mai buni sportivi din structurile Ministerului Afacerilor Interne iar pregătirea acestora  presupune multă  motivaţie, disciplină, seriozitate şi  răbdare toate acestea îmbinate cu mult antrenament, pregătire tactică adecvată, aport de nutrienţi suficient şi perioade de refacere fizică..