News Mehedinti

MIJLOCAŞUL ADELIN FĂINIŞI S-A FĂCUT “CÂINE”

MIJLOCAŞUL ADELIN FĂINIŞI S-A FĂCUT “CÂINE”

Data: 3-8-2014

Severineanul Adelin FĂINIŞI (foto-în stânga, în roşu) s-a aflat timp de o săptamână în cantonament cu echipa a doua a lui FC DINAMO BUCUREŞTI. Promovat chiar de către Flavius STOICAN la CS MINERUL MEHEDINŢI în sezonul din Liga a III-a 2009-2010, de data aceasta tehnicianul severinean i-a acordat din nou încrederea sa şi i-a întins mâna spre un club titrat din România.

Sub conducerea antrenorilor Bogdan Popa și Iulian Nunweiller, echipa secundă a clubului din “Ștefan cel Mare” a efectuat în perioada 21 – 30 iulie, un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Breaza. Fotbalistul severinean s-a integrat foarte bine în echipa secundă a câinilor roşii şi a marcat un gol decisiv încă de la debut.
 
Acesta a evoluat în toate cele trei partide amicale disputate de către satelitul prim divizionarei în cantonamentul de la Breaza şi a strâns 100 de minute jucate în cele trei meciuri de verificare. Testele amicale au fost împotriva celor de la CSO Tricolorul Breaza în două rânduri şi împotriva satelitului echipei din Liga I AFC Astra Giurgiu. Cu echipa din Campionatul Judeţean Prahova, câinii” de la echipa a doua au jucat două amicale, ambele fiind câştigate de către bucureşteni cu scorurile de 3 la 2, respectiv 4 la 3, iar în primul test Adelin FĂINIŞI a marcat chiar golul victoriei, pe când celălalt amical a fost câştigat împotriva celor de la AFC Astra II Giurgiu cu scorul de 4 la 0.

La sfârşitul cantonamentului de la Breaza fotbalistul care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga a III-a cu CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 a revenit acasă pentru câteva zile, dar a fost rechemat să intre în programul de pregătire al “câinilor roşii” de luni 04 august, fapt ce denotă că acesta va fi oprit în curtea celor din “Ștefan cel Mare” şi cel mai probabil va evolua momentan la Dinamo II, dar cu siguranţă va fi urmărit de la prima echipă de către Flavius STOICAN şi staff-ul său.

Adelin FĂINIŞI s-a declarat extrem de încântat de acest moment din viaţa sa şi a spus ca abia aşteaptă să-i fie scris în carnetul de legitimare FC DINAMO BUCUREŞTI.
 
“De luni, 04 august voi începe din nou antrenamentele cu colegii de la echipa secundă a lui FC DINAMO BUCUREŞTI şi sunt foarte motivat să dau tot ce este mai bun din mine. Deja am petrecut o perioadă alături de dinamovişti în cantonamentul de la Breaza, m-am acomodat foarte bine şi am marcat chiar de la primul meci de verificare. Sunt uimit de condiţiile de pregătire de aici şi sper să continui pe o pantă ascendentă. Vreau să vă spun ca nu sunt mari diferenţe între prima echipă şi a doua pentru că la toate echipele din cadrul clubului totul se realizează la nivel profesionist, chiar nu există diferenţe. Acum pot declara în sfârşit că o să practic fotbal de performanţă şi aici mă refer în special la condiţiile de pregătire. Cu această ocazie vreau să-i mulţumesc în primul rând lui Flavius STOICAN că nu m-a uitat şi pentru încrederea acordată, conducătorilor de la CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 care au fost alături de mine şi nu în ultimul rând tehnicianului Cristian BOBOESCU care m-a îndrumat în ultimii ani şi cu care am reuşit să promovăm în Liga a III-a la sfârşitul sezonului trecut”, a conchis tânărul mijlocaş de bandă dreaptă, Adelin FĂINIŞI.
 
FĂINISI OCTAVIAN-ADELIN:
 
Poziţie: Mijlocaş dreapta;
Data naşterii: 27.09.1993, în Drobeta Turnu Severin;
Naţionalitate: Română;
Constituţie: 1,75 m şi 68 kg;
Data primei legitimări:
 29.09.2006;
Carieră: CS Termo Dr. Tr. Severin(Juniori), FC Diesel Dr. Tr. Severin(Juniori), CS Minerul Mehedinți(Liga a III-a), CS Termo Dr. Tr. Severin(Liga a III-a), CSS Dr. Tr. Severin(Juniori Republicani), CS Minerul Mehedinți 2010(Liga a IV-a).
 
După cum bine ştiţi antrenor principal la prim divizionara FC DINAMO BUCUREŞTI este din luna septembrie a anului 2013 fostul internaţional Flavius STOICAN. Acesta şi-a început cariera de antrenor în sezonul 2009-2010, la CS MINERUL MEHEDINŢI în Liga a III-a. Mehedinţeanul care a apărat culorile echipei naţionale de fotbal a României şi a jucat sub comanda lui Mircea LUCESCU la Şahtior Doneţk a avut performanţe notabile pe banca tehnică a echipei mehedinţene, ajungând în şaisprezecimile Cupei României Timişoreana. Între timp acesta a mai antrenat echipe din eşalonul secund şi din Liga a III-a, iar sezonul trecut la FC DINAMO BUCUREŞTI a reuşit să termine campionatul Ligii I pe locul patru formând o echipă foarte tânără şi competitivă.
 
Autor: PETRE VIRGIL VUCEA