News Mehedinti

MIJLOCAŞUL ADELIN FĂINIŞI S-A FĂCUT “CÂINE”

MIJLOCAÅžUL ADELIN FÄ‚INIÅžI S-A FÄ‚CUT “CÂINE”

Data: 3-8-2014

Severineanul Adelin FÄ‚INIÅžI (foto-în stânga, în roÅŸu) s-a aflat timp de o săptamână în cantonament cu echipa a doua a lui FC DINAMO BUCUREÅžTI. Promovat chiar de către Flavius STOICAN la CS MINERUL MEHEDINÅ¢I în sezonul din Liga a III-a 2009-2010, de data aceasta tehnicianul severinean i-a acordat din nou încrederea sa ÅŸi i-a întins mâna spre un club titrat din România.

Sub conducerea antrenorilor Bogdan Popa È™i Iulian Nunweiller, echipa secundă a clubului din “Ștefan cel Mare” a efectuat în perioada 21 – 30 iulie, un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Breaza. Fotbalistul severinean s-a integrat foarte bine în echipa secundă a câinilor roÅŸii ÅŸi a marcat un gol decisiv încă de la debut.
 
Acesta a evoluat în toate cele trei partide amicale disputate de către satelitul prim divizionarei în cantonamentul de la Breaza ÅŸi a strâns 100 de minute jucate în cele trei meciuri de verificare. Testele amicale au fost împotriva celor de la CSO Tricolorul Breaza în două rânduri ÅŸi împotriva satelitului echipei din Liga I AFC Astra Giurgiu. Cu echipa din Campionatul JudeÅ£ean Prahova, câinii” de la echipa a doua au jucat două amicale, ambele fiind câÅŸtigate de către bucureÅŸteni cu scorurile de 3 la 2, respectiv 4 la 3, iar în primul test Adelin FÄ‚INIÅžI a marcat chiar golul victoriei, pe când celălalt amical a fost câÅŸtigat împotriva celor de la AFC Astra II Giurgiu cu scorul de 4 la 0.

La sfârÅŸitul cantonamentului de la Breaza fotbalistul care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga a III-a cu CS MINERUL MEHEDINÅ¢I 2010 a revenit acasă pentru câteva zile, dar a fost rechemat să intre în programul de pregătire al “câinilor roÅŸii” de luni 04 august, fapt ce denotă că acesta va fi oprit în curtea celor din “Ștefan cel Mare” ÅŸi cel mai probabil va evolua momentan la Dinamo II, dar cu siguranţă va fi urmărit de la prima echipă de către Flavius STOICAN ÅŸi staff-ul său.

Adelin FÄ‚INIÅžI s-a declarat extrem de încântat de acest moment din viaÅ£a sa ÅŸi a spus ca abia aÅŸteaptă să-i fie scris în carnetul de legitimare FC DINAMO BUCUREÅžTI.
 
“De luni, 04 august voi începe din nou antrenamentele cu colegii de la echipa secundă a lui FC DINAMO BUCUREÅžTI ÅŸi sunt foarte motivat să dau tot ce este mai bun din mine. Deja am petrecut o perioadă alături de dinamoviÅŸti în cantonamentul de la Breaza, m-am acomodat foarte bine ÅŸi am marcat chiar de la primul meci de verificare. Sunt uimit de condiÅ£iile de pregătire de aici ÅŸi sper să continui pe o pantă ascendentă. Vreau să vă spun ca nu sunt mari diferenÅ£e între prima echipă ÅŸi a doua pentru că la toate echipele din cadrul clubului totul se realizează la nivel profesionist, chiar nu există diferenÅ£e. Acum pot declara în sfârÅŸit că o să practic fotbal de performanţă ÅŸi aici mă refer în special la condiÅ£iile de pregătire. Cu această ocazie vreau să-i mulÅ£umesc în primul rând lui Flavius STOICAN că nu m-a uitat ÅŸi pentru încrederea acordată, conducătorilor de la CS MINERUL MEHEDINÅ¢I 2010 care au fost alături de mine ÅŸi nu în ultimul rând tehnicianului Cristian BOBOESCU care m-a îndrumat în ultimii ani ÅŸi cu care am reuÅŸit să promovăm în Liga a III-a la sfârÅŸitul sezonului trecut”, a conchis tânărul mijlocaÅŸ de bandă dreaptă, Adelin FÄ‚INIÅžI.
 
FÄ‚INISI OCTAVIAN-ADELIN:
 
Poziţie: Mijlocaş dreapta;
Data naÅŸterii: 27.09.1993, în Drobeta Turnu Severin;
NaÅ£ionalitate: Română;
Constituţie: 1,75 m şi 68 kg;
Data primei legitimări:
 29.09.2006;
Carieră: CS Termo Dr. Tr. Severin(Juniori), FC Diesel Dr. Tr. Severin(Juniori), CS Minerul Mehedinți(Liga a III-a), CS Termo Dr. Tr. Severin(Liga a III-a), CSS Dr. Tr. Severin(Juniori Republicani), CS Minerul Mehedinți 2010(Liga a IV-a).
 
După cum bine ÅŸtiÅ£i antrenor principal la prim divizionara FC DINAMO BUCUREÅžTI este din luna septembrie a anului 2013 fostul internaÅ£ional Flavius STOICAN. Acesta ÅŸi-a început cariera de antrenor în sezonul 2009-2010, la CS MINERUL MEHEDINÅ¢I în Liga a III-a. MehedinÅ£eanul care a apărat culorile echipei naÅ£ionale de fotbal a României ÅŸi a jucat sub comanda lui Mircea LUCESCU la Åžahtior DoneÅ£k a avut performanÅ£e notabile pe banca tehnică a echipei mehedinÅ£ene, ajungând în ÅŸaisprezecimile Cupei României TimiÅŸoreana. Între timp acesta a mai antrenat echipe din eÅŸalonul secund ÅŸi din Liga a III-a, iar sezonul trecut la FC DINAMO BUCUREÅžTI a reuÅŸit să termine campionatul Ligii I pe locul patru formând o echipă foarte tânără ÅŸi competitivă.
 
Autor: PETRE VIRGIL VUCEA