News Mehedinti

Războinica din MEHEDINŢI, Diana Irena Belbiţă, sportiva antrenată de Sandu Lungu, se va lupta, sâmbătă, în Polonia pentru titlul de cea mai bună luptătoare de MMA din Europa

Războinica din MEHEDINŢI, Diana Irena Belbiţă, sportiva antrenată de Sandu Lungu, se va lupta, sâmbătă, în Polonia pentru titlul de cea mai bună luptătoare de MMA din Europa

Data: 25-5-2017

Diana Irena Belbiţă, 20 de ani, o sportivă originară din Mehedinţi, care s-a mutat la Oradea pentru a se putea antrena alături de Alexandru Lungu şi Ioan Brânză, se va bate, sâmbătă, în Polonia cu o braziliancă fioroasă pentru Centura KSW, titlu echivalent cu statutul de cea mai bună luptătoare MMA din Europa.

Diana Irena Belbiţă a început să facă sport la 12 ani şi a ales judo-ul căci voia să facă ceva diferit decât alte fete de vârsta ei. La 16 ani, a participat la Cupa Mondială K1 organizată în Szeged (Ungaria), competiţie pe care a şi câştigat-o.

"Experienţa acumulată la juniori m-a ajutat ca, la 18 ani, să îmi fac loc într-o lume a bărbaţilor, dominată de putere, forţă şi mult curaj. Când am urcat pentru prima dată în cuşca de MMA am ieşit învingătoare în mai puţin de un minut şi jumătate prin KO tehnic", spune tânăra pentru ebihoreanul.ro.

În martie 2016, pentru a se pregăti la un nivel înalt în cariera sa MMA, Diana a decis să se mute la Oradea, unde se pregăteşte la Centrul de Arte Marţiale Mixte Alexandru Lungu, alături de "Muntele Bihorului" şi Ioan Brânză.

"Evoluţia mea a fost vizibilă, iar în scurt timp am fost contactată de cea mai bună promoţie de MMA din Europa, KSW (Konfrontacja Sztuk Walki) pentru o colaborare", spune Diana Belbiţă.

Pe 1 octombrie 2016 a luptat în Zielona-Gora (Polonia) şi a obţinut o victorie importantă în faţa reprezentantei ţării gazdă, Katarzina Lubonska. Reuşita din acea confruntare a trimis-o direct în meciul pentru mult dorita centură KSW, unde se va lupta cu brazilianca Ariane Lipski, o tipă experimentată care, în ultimele şase meciuri, şi-a spulberat adversarele prin KO.

"Sunt cu atât mai motivată să câştig cu cât centura pentru care lupt ar fi cea mai importantă centură din MMA adusă pentru România până în prezent", spune Diana Irena Belbiţă. RTV.net

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus