News Mehedinti

România a învins Suedia în Cupa Davis

România a învins Suedia în Cupa Davis

Data: 16-9-2014

Echipa României s-a impus cu 3-1 în faÅ£a Suediei ÅŸi se menÅ£ine în grupa I Euro-Africană din Cupa Davis ÅŸi aÅŸteaptă să-ÅŸi afle următorul adversar

În acest week-end nu au avut loc turnee ATP deoarece s-au disputat meciurile din Cupa Davis. Printre ţările care au jucat s-a aflat ÅŸi România care a întâlnit pe teren propriu Suedia. Dacă în trecut românii au preferat să joace meciurile din Cupa Davis la Cluj, acum aceÅŸtia au ales Arenele BNR din capitală. Apoi mai trebuie spus că acesta este primul meci al României după retragerea lui Victor Hănescu din echipa de Cupa Davis a României. Astfel pentru meciurile de simplu au fost aleÅŸi Adrian Ungur ÅŸi Marius Copil.

Primele probleme pentru România au apărut încă de la primul meci când Ungur l-a întâlnit pe suedezul Christian Lindell. Românul stă mai bine în clasamentul ATP, locul 134, în timp ce tenismenul din Suedia e pe locul 256. Acest lucru nu s-a văzut însă pe teren unde Lindell a fost mult mai bun. Primele două seturi au fost foarte echilibrate, dar ambele au fost câÅŸtigate de jucătorul din Suedia: 7-5 primul set, 7-6 al doilea set. Åži al treilea set a fost adjudecat tot de Lindell, scor 6-4. În condiÅ£iile în care românul a fost mare favorit în acest meci, cele mai profitabile ponturi la pariuri ar fi fost pe suedez. Cota pentru un succes cu 3-0 al lui Lindell a fost 10, în timp ce pentru victorie a avut 3,25.

Până la urmă prima zi a fost încheiată la egalitate pentru că Marius Copil a jucat foarte bine împotriva suedezului Elias Ymer, ocupantul locului 242 ATP. De cealaltă parte Copil se află pe locul 174 în clasamentul ATP. Nu e o diferenţă mare, dar pe teren a fost una imensă. Românul a câÅŸtigat foarte uÅŸor toate cele trei seturi: 6-2 6-3 6-2. Un moment important al acestui duel a fost partida de dublu de sâmbătă. Pentru România au evoluat Florin Mergea ÅŸi Horia Tecău, amândoi cu rezultate foarte bune în acest an. N-au avut o partidă uÅŸoară cu perechea Arvidsson/Brunstrom ÅŸi au avut nevoie de tie-break pentru a câÅŸtiga primele două seturi. În al treilea set, Mergea ÅŸi Tecău s-au impus ceva mai uÅŸor, scor 6-3.    

Duminică, România trebuia să câÅŸtige cel puÅ£in unul din cele două meciuri rămase. În primul Adrian Ungur l-a întâlnit pe Elias Ymer. Românul a început extrem de prost partida ÅŸi a fost condus cu 5-0 în primul set. A revenit până la 5-3, dar până la urmă a cedat setul cu 6-3. Însă Adrian nu a clacat ÅŸi încet încet a reuÅŸit să-ÅŸi revină, iar în setul doi s-a impus cu 6-4. Momentul decisiv pare să fi fost al treilea set pe care românul l-a câÅŸtigat cu 9-7 în tie-break. Apoi în al patrulea set Ungur s-a impus destul de uÅŸor cu 6-3. Scorul fiind 3-1, supervizorul ITF Jane Harvey a decis ca ultima partidă dintre tenismenii Marius Copil ÅŸi Christian Lindell să nu se mai dispute. Acest lucru este permis conform regulamentului Cupei Davis care a intrat în vigoare în urmă cu doi ani. 

imagine preluată de la utilizatorul flickr Dumitru Stircu