News Mehedinti

SEVERINEANCA ANETA PÎRVUŢ S-A ÎNTORS LA CAMPIOANA EN-TITRE A LIGII NAŢIONALE DE HANDBAL

SEVERINEANCA ANETA PÎRVUŢ S-A ÎNTORS LA CAMPIOANA EN-TITRE A LIGII NAŢIONALE DE HANDBAL

Data: 9-1-2015
Aneta PÎRVUŢ(foto - în stânga) evoluează pe postul de extremă dreaptă, dar poate acoperi şi poziţia de inter dreapta. Handbalista este sub contract cu HCM Baia Mare din vara anului 2009 şi în sezonul precedent a cucerit primul titlu din istoria clubului. La începutul sezonului aceasta a fost împrumutată la SCM Craiova, iar la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, desfăşurat în luna decembrie a anului 2014 a fost convocată de selecţionerul Gheorghe TADICI în locul lui Adriana NECHITA care și-a luxat umărul stâng după ce a fost faultată în timpul partidei România – Danemarca.
 
NECHITA este legitimată tot la HCM Baia Mare şi având în vedere că aceasta nu va fii disponibilă în următoarea perioadă din pricina accidentării, oficialii băimăreni au preferat să nu rişte să rămână într-o singură jucătoare pe postul de extremă dreaptă, Alexandra do NASCIMENTO şi au decis să o readucă la echipă pe Aneta PÎRVUŢ. Aneta a mărturisit că revine cu foarte mare bucurie la echipa din Baia Mare, fiind încântată şi de noul tehnician, Tone TISELJ. Aceasta a declarat pentru site-ul handbalvolei.ro următoarele: ''Mă bucur foarte mult că m-am întors şi sper să facem o treabă foarte bună. Sunt extrem de încântată de revenirea mea la HCM. Tone TISELJ este un antrenor foarte bun din ceea ce am citit în presă, a venit aici să facă performanţă şi sperăm să facem cu toţii ca lucrurile să meargă foarte bine la echipă.''
 
Handbalista originară din Dr. Tr. Severin va debuta duminică chiar împotriva echipei la care a fost împrumutată în turul de campionat, SCM Craiova, unde a dat randament şi a fost foarte apreciată de olteni. Duminică 11 ianurie, cu începere de la ora 19:30 cele două echipe aflate în fruntea Ligii Naționale se vor întâlni în derby-ul primei runde din retur, iar meciul de la Baia Mare din Sala Sporturilor Lascăr Pană va fi televizat pe postul DIGI SPORT 1. ''Pentru mine este un meci aparte. Am jucat pentru Craiova, este o echipă foarte bătăioasă, cu jucătoare tinere, dar sigur noi, cele de la HCM, vom câştiga această partidă. Sper că publicul mă va primi foarte bine. Vom vedea asta la ora meciului. Chiar mi-a fost dor de Baia Mare, suporterii de aici sunt minunaţi! Le mulţumesc pentru asta'', a declarat Aneta pentru site-ul handbalvolei.ro.

Pe lângă titlul Naţional din sezonul precedent, Aneta Pîrvuţ şi-a mai trecut în palmares un titlu de vicecampioană obţinut în anul 2013. De asemenea, Aneta a câştigat cu HCM Cupa României doi ani la rand, în 2013 şi 2014, precum şi Supercupa în anul 2013. Aceasta a fost transferată la HCM Baia Mare pe data de 1 iunie 2009 de la HC Milostars Dr. Tr. Severin, echipă cu care evolua pe atunci în Divizia A. 


Scris de PETRE VIRGIL VUCEA