News Mehedinti

Situaţie RUŞINOASĂ pentru Gică Popescu

Situaţie RUŞINOASĂ pentru Gică Popescu

Data: 12-3-2013

Mai multe bunuri ale Şcolii de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova, între care un autocar, un calculator şi un laser, au fost scoase la licitaţie din cauza unei datorii de peste 920.000 de lei pe care instituţia patronată de fostul căpitan al echipei naţionale o are către Direcţia de Finanţe, însă nu a existat nici o persoană interesată.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a anunţat încă din 25 februarie că marţi vor fi scoase la licitaţie mai multe obiecte care aparţin Şcolii de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova, pentru a recupera o parte din banii datoraţi către bugetul de stat.

Astfel, au fost scoase la licitaţie un autocar, un autoturism Dacia, o staţie de dedurizare, un laser, un aparat de ultrasunete şi un calculator, însă nimeni nu s-a înscris până marţi la licitaţie, astfel că aceasta nu a mai avut loc.

"Nu s-a înscris nici o persoană fizică sau juridică la licitaţie, aşa că aceasta nu se va desfăşura. Procedural, se va organiza o altă licitaţie, în termen de 15 zile din acest moment, cu o sumă cu 25 de procente mai mică faţă de cea de acum, respectiv de 51.705 lei şi dacă nici atunci nu se va prezenta nimeni, suma va mai scădea cu alte 25 de procente la o a treia licitaţie. Dacă nici atunci nu va fi nimeni interesat de bunuri, şi nici banii recuperaţi, se poate vorbi despre insolvabilitate", a declarat, marţi, Sorin Cojoacă, şeful Serviciului Colectare şi Executare Persoane Juridice din cadrul DGFP Dolj.

Reprezentanţii Şcolii de Fotbal Gică Popescu spun că vor plăti o mare parte din suma datorată şi că pentru restul banilor vor încerca o eşalonare împreună cu reprezentanţii DGFP Dolj.

"Cunoaştem situaţia, nici nouă nu ne convine, dar vom încerca să plătim o parte, cam 60-70 la sută din banii datoraţi până la finele acestei luni şi apoi pentru restul vom eşalona astfel încât să putem intra în anul competiţional aproape pe zero", a declarat Paul Răducanu, preşedintele Şcolii de Fotbal Gică Popescu.

Şcoala de Fotbal Gică Popescu are o datorie către Direcţia de Finanţe Publice de 926.508 de lei, în timp ce obiectele scoase la licitaţie au fost evaluate la 51.705 de lei.

Anul trecut, a fost pus sechestru asigurător asupra mai multor bunuri ale Şcolii de Fotbal "Gică Popescu" pentru neplata către stat a unei datorii de 100.000 de euro. Atunci, reprezentanţii şcolii au plătit 50% din datorie, astfel că sechestrul asigurător a fost ridicat. Datoriile acumulate provin din neplata impozitelor din tranzacţiile cu jucătorii juniori.

Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" se află la intrarea în Craiova, pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi şi dispune de terenuri cu iarbă şi pistă atletică, gazon artficial, saună, sală de fitness, piscina, dormitoare utilate, potrivit site-ului instituţiei.

În prezent, la această şcoală sunt antrenaţi 280 de tineri cu vârste între între 7 şi 20 de ani.


realitatea.net