News Mehedinti

TROFEUL

TROFEUL "MOȘ CRÄ‚CIUN" – EdiÈ›ia 2015, A FOST UN ADEVÄ‚RAT FESTIVAL AL FOTBALULUI JUVENIL DIN MEHEDINÅ¢I

Data: 21-12-2015
În organizarea AsociaÅ£iei Club Sportiv LUCEAFÄ‚RUL Drobeta Turnu Severin, Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin a găzduit în zilele de 19 ÅŸi 20 decembrie 2015, prima ediÅ£ie a TROFEULUI "MOȘ CRÄ‚CIUN". Această competiÅ£ie fotbalistică este foarte îndrăgită în special de micuÅ£ii fotbaliÅŸti, iar iniÅ£iativa lui Marian BALACI, preÅŸedintele clubului organizator a fost susÅ£inută de factorii locali ÅŸi îmbrăţiÅŸată cu mult drag de toÅ£i participanÅ£ii.
 
Acest turneu a fost organizat pentru copiii născuÅ£i în anii 2007 ÅŸi 2008. La grupa celor născuÅ£i în anul 2007 au fost înscrise doisprezece echipe din patru judeÅ£e vecine, iar la grupa fotbaliÅŸtilor născuÅ£i în anul 2008 s-au înscris zece echipe, provenind tot din patru judeÅ£e vecine. La ambele categorii de vârsta ACS LUCEAFÄ‚RUL Drobeta a avut cinci echipe înscrise în cele doua competiÅ£ii.
 
La reuşita adevăratului festival al fotbalului juvenil din judeţul nostru, au contribuit admirabil Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi alţi generoşi parteneri ai celor de la ACS LUCEAFĂRUL Drobeta.
 
După 49 de jocuri, meciurile din grupe, semifinalele, finalele mici ÅŸi mari, urmărite de un numeros public, într-o atmosferă de sărbătoare ÅŸi de deplin fair-play, primul loc ÅŸi TROFEUL "MOȘ CRÄ‚CIUN" la grupa celor născuÅ£i în anul 2007 a revenit echipei Pro Junior Craiova, care a învins pe cei de la Juventus Colterm TimiÅŸoara cu scorul de 4 la 1. La grupa celor născuÅ£i în anul 2008, primul loc ÅŸi TROFEUL "MOȘ CRÄ‚CIUN" a fost câÅŸtigat de ACS DumbrăviÅ£a, chiar în dauna gazdelor ÅŸi organizatorilor totodată. ACS DumbrăviÅ£a a învins pe ACS LUCEAFÄ‚RUL Drobeta(foto – antrenor–profesor Alin RAPCEA) cu scorul de 4 la 2 ÅŸi astfel clubul de pe Dunăre a obÅ£inut locul secund.
 
După momentele surpriză de sâmbătă, ÅŸi anume, prezenÅ£a arbitrului Ligii I Istvan KOVACS, a celor de la CS Pandurii Tg. Jiu în frunte cu fotbalistul Viorel NICOARÄ‚ ÅŸi a lui DănuÅ£ COMAN ÅŸi Constantin BUDESCU, clubul organizator, prin preÅŸedintele Marian BALACI au mai avut surprize pentru toÅ£i cei prezenÅ£i ÅŸi în ziua de duminică. Pe lângă spectacolul fotbalistic de pe parchetul sălii, în timpul meciurilor din finală în tribune a apărut ÅŸi MoÅŸ Crăciun. Copiii au fost vizibili încântaÅ£i de apariÅ£ia MoÅŸului ÅŸi l-au luat cu asalt pentru a face poze cu el. Pe langă micuÅ£ii entuziasmaÅ£i ÅŸi adulÅ£ii au fost bucuroÅŸi că se pot fotografia cu MoÅŸ Crăciun. Odată cu finalul meciurilor MoÅŸul a coborât ÅŸi el pe parchetul polivalentei severinene, unde, pe lângă premierea cu cupe, medalii ÅŸi diplome, MoÅŸ Crăciun a împărÅ£it cadouri tuturor fotbaliÅŸtilor care au participat la acest frumos turneu.
 
Bucuria a fost enormă pentru puÅŸtii participanÅ£i, pentru părinÅ£i, spectatori, dar ÅŸi pentru antrenorii ÅŸi conducătorii cluburilor participante, care au rămas impresionaÅ£i de organizarea acestui turneu. Cluburi cu tradiÅ£ie în fotbalul românesc au fost prezente, precum cei de la CS Pandurii Tg. Jiu sau cei de la CS Universitatea Craiova, prin CSJ ÅžtiinÅ£a U. Craiova, care le sunt pepinieră de copii ÅŸi juniori.
 
"Acest turneu a fost o reuÅŸită din punct de vedere al organizării, dar în spatele cortinei a fost ÅŸi o muncă asiduă, unde au fost implicaÅ£i toÅ£i membrii staff-ului clubului nostru, în principal PreÅŸedintele Marian BALACI, Manager-ul Alexandru SITARU, cât ÅŸi eu. ToÅ£i participanÅ£ii au fost vizibil surprinÅŸi ÅŸi încântaÅ£i, în frunte cu invitaÅ£ii din fotbalul naÅ£ional amintiÅ£i mai sus. AceÅŸtia ne-au felicitat la final ÅŸi ne-au mulÅ£umit pentru tot. Calitatea ÅŸi nivelul valoric al tuturor echipelor s-a văzut în fiecare meci, surprinzător Pro Junior Craiova la categoria 2007 ÅŸi ACS DumbrăviÅ£a la categoria 2008 ÅŸi-au adjucat TROFEUL "MOȘ CRÄ‚CIUN" – EdiÈ›ia 2015. Å¢in să întăresc această remarcă ÅŸi să precizez ca au fost cinci echipe campioane ale judeÅ£elor din care fac parte ÅŸi nici una dintre ele nu este câÅŸtigătoarea TROFEULUI "MOȘ CRÄ‚CIUN" – EdiÈ›ia 2015", a conchis Directorul Sportiv al celor de la ACS LUCEAFÄ‚RUL Drobeta, Petre Virgil VUCEA.