News Mehedinti

TROFEUL

TROFEUL "MOȘ CRĂCIUN" – Ediția 2015, A FOST UN ADEVĂRAT FESTIVAL AL FOTBALULUI JUVENIL DIN MEHEDINŢI

Data: 21-12-2015
În organizarea Asociaţiei Club Sportiv LUCEAFĂRUL Drobeta Turnu Severin, Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin a găzduit în zilele de 19 şi 20 decembrie 2015, prima ediţie a TROFEULUI "MOȘ CRĂCIUN". Această competiţie fotbalistică este foarte îndrăgită în special de micuţii fotbalişti, iar iniţiativa lui Marian BALACI, preşedintele clubului organizator a fost susţinută de factorii locali şi îmbrăţişată cu mult drag de toţi participanţii.
 
Acest turneu a fost organizat pentru copiii născuţi în anii 2007 şi 2008. La grupa celor născuţi în anul 2007 au fost înscrise doisprezece echipe din patru judeţe vecine, iar la grupa fotbaliştilor născuţi în anul 2008 s-au înscris zece echipe, provenind tot din patru judeţe vecine. La ambele categorii de vârsta ACS LUCEAFĂRUL Drobeta a avut cinci echipe înscrise în cele doua competiţii.
 
La reuşita adevăratului festival al fotbalului juvenil din judeţul nostru, au contribuit admirabil Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi alţi generoşi parteneri ai celor de la ACS LUCEAFĂRUL Drobeta.
 
După 49 de jocuri, meciurile din grupe, semifinalele, finalele mici şi mari, urmărite de un numeros public, într-o atmosferă de sărbătoare şi de deplin fair-play, primul loc şi TROFEUL "MOȘ CRĂCIUN" la grupa celor născuţi în anul 2007 a revenit echipei Pro Junior Craiova, care a învins pe cei de la Juventus Colterm Timişoara cu scorul de 4 la 1. La grupa celor născuţi în anul 2008, primul loc şi TROFEUL "MOȘ CRĂCIUN" a fost câştigat de ACS Dumbrăviţa, chiar în dauna gazdelor şi organizatorilor totodată. ACS Dumbrăviţa a învins pe ACS LUCEAFĂRUL Drobeta(foto – antrenor–profesor Alin RAPCEA) cu scorul de 4 la 2 şi astfel clubul de pe Dunăre a obţinut locul secund.
 
După momentele surpriză de sâmbătă, şi anume, prezenţa arbitrului Ligii I Istvan KOVACS, a celor de la CS Pandurii Tg. Jiu în frunte cu fotbalistul Viorel NICOARĂ şi a lui Dănuţ COMAN şi Constantin BUDESCU, clubul organizator, prin preşedintele Marian BALACI au mai avut surprize pentru toţi cei prezenţi şi în ziua de duminică. Pe lângă spectacolul fotbalistic de pe parchetul sălii, în timpul meciurilor din finală în tribune a apărut şi Moş Crăciun. Copiii au fost vizibili încântaţi de apariţia Moşului şi l-au luat cu asalt pentru a face poze cu el. Pe langă micuţii entuziasmaţi şi adulţii au fost bucuroşi că se pot fotografia cu Moş Crăciun. Odată cu finalul meciurilor Moşul a coborât şi el pe parchetul polivalentei severinene, unde, pe lângă premierea cu cupe, medalii şi diplome, Moş Crăciun a împărţit cadouri tuturor fotbaliştilor care au participat la acest frumos turneu.
 
Bucuria a fost enormă pentru puştii participanţi, pentru părinţi, spectatori, dar şi pentru antrenorii şi conducătorii cluburilor participante, care au rămas impresionaţi de organizarea acestui turneu. Cluburi cu tradiţie în fotbalul românesc au fost prezente, precum cei de la CS Pandurii Tg. Jiu sau cei de la CS Universitatea Craiova, prin CSJ Ştiinţa U. Craiova, care le sunt pepinieră de copii şi juniori.
 
"Acest turneu a fost o reuşită din punct de vedere al organizării, dar în spatele cortinei a fost şi o muncă asiduă, unde au fost implicaţi toţi membrii staff-ului clubului nostru, în principal Preşedintele Marian BALACI, Manager-ul Alexandru SITARU, cât şi eu. Toţi participanţii au fost vizibil surprinşi şi încântaţi, în frunte cu invitaţii din fotbalul naţional amintiţi mai sus. Aceştia ne-au felicitat la final şi ne-au mulţumit pentru tot. Calitatea şi nivelul valoric al tuturor echipelor s-a văzut în fiecare meci, surprinzător Pro Junior Craiova la categoria 2007 şi ACS Dumbrăviţa la categoria 2008 şi-au adjucat TROFEUL "MOȘ CRĂCIUN" – Ediția 2015. Ţin să întăresc această remarcă şi să precizez ca au fost cinci echipe campioane ale judeţelor din care fac parte şi nici una dintre ele nu este câştigătoarea TROFEULUI "MOȘ CRĂCIUN" – Ediția 2015", a conchis Directorul Sportiv al celor de la ACS LUCEAFĂRUL Drobeta, Petre Virgil VUCEA.