News Mehedinti

UPDATE: Criza din Egipt

UPDATE: Criza din Egipt

Data: 22-8-2013
Mohamed Badie, Ghidul Suprem al FraÅ£ilor Musulmani, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat luni noapte la Cairo, informează Al Jazeera English. Badie a fost capturat dintr-un apartament din piaÈ›a Rabaa al-Adawiya È™i nu a opus rezistență. Alături de Badie, au mai fost arestaÈ›i alÈ›i 2 oficiali de rang înalt al Frăției Musulmane. Este acuzat de instigare la violență.
 
Născut în 1943 la Mahalla, în Delta Nilului, el a făcut studii veterinare înainte de a preda această disciplină ÅŸi de a face primele cursuri în miÅŸcarea teoriticianului ÅŸi activistului radical musulman Sayyid Qutb.
 
Frăția Musulmană este considerată de către puterea militară ca fiind responsabilă de violențele din ultimele zile din Egipt.
 
Începând de la instituirea stării de urgență È™i a stării de asediu (în fiecare zi, între 19:00 È™i 6:00), cel puÈ›in 900 de protestatari È™i-au pierdut viaÈ›a în confruntările cu forÈ›ele armate. Numai luni, 24 de poliÈ›iÈ™ti au fost uciÈ™i în peninsula Sinai, acest incident ducând la închiderea puctului de frontieră cu FâÈ™ia Gaza de la Rafah.
 
Adrian Păcurariu
 
Foto: pagina de Facebook a ministrului de interne din Egipt, Mohamed Ibrahim Moustafa