News Mehedinti

UPDATE: Criza din Egipt

UPDATE: Criza din Egipt

Data: 22-8-2013
Mohamed Badie, Ghidul Suprem al Fraţilor Musulmani, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat luni noapte la Cairo, informează Al Jazeera English. Badie a fost capturat dintr-un apartament din piața Rabaa al-Adawiya și nu a opus rezistență. Alături de Badie, au mai fost arestați alți 2 oficiali de rang înalt al Frăției Musulmane. Este acuzat de instigare la violență.
 
Născut în 1943 la Mahalla, în Delta Nilului, el a făcut studii veterinare înainte de a preda această disciplină şi de a face primele cursuri în mişcarea teoriticianului şi activistului radical musulman Sayyid Qutb.
 
Frăția Musulmană este considerată de către puterea militară ca fiind responsabilă de violențele din ultimele zile din Egipt.
 
Începând de la instituirea stării de urgență și a stării de asediu (în fiecare zi, între 19:00 și 6:00), cel puțin 900 de protestatari și-au pierdut viața în confruntările cu forțele armate. Numai luni, 24 de polițiști au fost uciși în peninsula Sinai, acest incident ducând la închiderea puctului de frontieră cu Fâșia Gaza de la Rafah.
 
Adrian Păcurariu
 
Foto: pagina de Facebook a ministrului de interne din Egipt, Mohamed Ibrahim Moustafa